10 Airbnb smeštaja za ljubitelje serije Game of Thrones, I deo

10 Airbnb smeštaja za ljubitelje serije Game of Thrones, I deo

10 Airbnb smeštaja za ljubitelje serije Game of Thrones, I deo

Serija Game of Thrones postala je globalni fenomen, a njena neverovatna popularnost imala je uticaja i na travel industriju. Nakon dramatičnog završetka sedme sezone ove serije, tenzija je veća nego ikad, a raste i popularnost brojnih turističkih destinacija, direktno ili indirektno povezanih sa Igrom prestola.

Osim lokacija širom Evrope na kojima su snimane scene serije, veliku popularnost u poslednje vreme uživa i smeštaj koji podseća na scenografiju ove epske drame. Dramatični pejzaži i arhitektura škotskih, irskih i britanskih starih dvoraca, učinili su ih omiljenim okruženjem za ljubitelje Game of Thrones-a, koje sebi mogu da priušte po relativno pristupačnim cenama, u realnosti. Evo nekoliko dvoraca koje i vi možete da bukirate preko Airbnb-a i da tokom svog boravka zamišljate da ste Kralj Severa u svom dvoru u Winterfell-u ili Majka zmajeva, koja nakon poslednje sezone konačno sedi na tronu u Dragonstone-u.

Fenton Tower, Dirleton, Škotska
Helebarde iznad kamina, ispolirane bakarne kade, kameni kamini u kupatilu i viteški oklopi u trpezariji, čine ovaj dvorac iz 16. veka idealnim za goste sa bujnom maštom. Radi se o luksuznom smeštaju sa 5 zvezdica, sa smeštajnim kapacitetom do 12 osoba, udaljenom samo 20km od Edinburga. Preko Airbnb-a ga možete iznajmiti po ceni od 1.959 dolara za noć.

Melville Castle, Melville Gate Rd, Midlothian, Škotska
Zamak potiče „samo“ iz 18. veka, ali ga krasi sav komfor i elegancija ovog perioda. Poseduje 32 sobe i apartmana, širokog cenovnog spektra. Udaljen je 20 minuta od centra Edinburga, smešten je na velikom imanju u blizini reke North Esk i okružen šumarcima. Noćenje u dvokrevetnoj sobi koštaće vas od 122 dolara.

Durhamstown castle, Durhamstown, County Meath, Irska
Stari normanski zamak iz 1420. godine i dalje ima četiri originalne sobe sa svodovima starim 600 godina. Ostale sobe su tokom vremena renovirane u stilovima od srednjeg veka do viktorijanske ere. Gostima je na raspolaganju osam dvokrevetnih soba, a moguće je iznajmiti i ceo zamak za venčanja i ostale svečanosti. Cena kreće od 1.451 dolar za noć.

Lisheen Castle, Lisheen, Thurles, Co. Tipperary, Irska
Iako se radi o istorijskom zamku dostojnom jednog lorda, ovde u starinskom enterijeru možete da uživate u svim tekovinama modernog života, uključujući i odličnu WiFi konekciju i sistem grejanja. Za ugođaj, ipak su sačuvani kamini. Noćenje u zamku košta od 1.215 dolara.

Dairsie Castle, Dairsie Mains, Cupar, Fife, Škotska
Zamak iz 12. veka, koji je tokom svoje duge istorije bio mesto održavanja tajnog škotskog parlamenta, vojnih prevrata i utočište svrgnutih monarha, ruiniran je u 19. veku, a krajem 20. veka je kupljen i potpuno renoviran u srednjovekovnom duhu, sa svim savremenim sadržajima. Nalazi se na sat vremena od Edinburga i može da ugosti 13 osoba. Za noćenje u zamku treba da izdvojite od 748 dolara.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X