10 Airbnb smeštaja za ljubitelje serije Game of Thrones, II deo

10 Airbnb smeštaja za ljubitelje serije Game of Thrones, II deo

10 Airbnb smeštaja za ljubitelje serije Game of Thrones, II deo

Nastavljamo priču o smeštaju koji možete da rentirate preko Airbnb-a, i u kome ćete se osećati kao na setu serije Game of Thrones. Na sreću, u većini njih možete da uživate u tekovinama savremenog života, kao što su grejanje i internet.

Kilmartin Castle, Kilmartin, Argyll, Škotska
Zamak
Kilmartin je izgrađen 1550. godine za lokalnog biskupa, bio je u vlasništvu klana Campbell, a zatim napušten 200 godina. Sada je rekonstruisan i renoviran. Odlikuje ga simpatičan miks starinskog okruženja i modernog dizajna. Vlasnici ponosno ističu da interneta nema, ali su zato kućni ljubimci dobrodošli i za njih su obezbeđeni udobni jastuci za spavanje. Gostima su na raspolaganju tri spavaće sobe i lokalni kuvar, koji se može dodatno angažovati. Za boravak u KIlmartinu potrebno je izdvojiti od 200 dolara za dve osobe, a noćenje svakog sledećeg gosta se dodatno naplaćuje 55 dolara.

Helen’s Tower, Bangor, Severna Irska
O ovom zamku izgrađenom 1848. godine, pesme su napisali Tenison i Robert Brauning. Trospratna građevina nalazi se na vrhu brda i sa terase na krovu puca spektakularni pogled na krajolik, koji seže čak do Škotske. Zamak je, sa samo jednom dvokrevetnom spavaćom sobom, idealan za dvoje. Ukoliko volite šetnju, postoje vođene hajking ture zvane Clandeboye Way. Cena noćenja u zamku kreće od 203 dolara.

Ballytarsna-Hackett Castle, Cashel, Tipperary, Irska
Izgrađen davne 1480. godine kao utvrđeni zamak, Ballytarsna-Hackett je renoviran u jedan topao i udoban dom, zadržavajući u potpunosti originalnu strukturu i arhitekturu, uključujući i nekadašnju tamnicu. Budući da se radi o zaštićenom spomeniku istorije, pušenje u zamku je strogo zabranjeno. Gosti se upozoravaju da ih od spavaće sobe deli usko stepenište sa 64 stepenika, i da ovaj napor nije za potcenjivanje. Zamak je od dablinskog aerodroma udaljen oko 1 sat i 40 minuta, a samo deset minuta od gradića Cashel-a, koji je opremljen odličnim irskim pabovima i restoranima. Noćenje u sobi za dvoje iznosi od 275 dolara, noćenje dodatnih gostiju se naplaćuje od 92 dolara po osobi za noć.

Ironmaccanie mill, Balmaclellan, Dumfries and Galloway, Škotska
Ovaj istorijski mlin iz 16. veka je do 1990. bio u funkciji, kada je pretvoren u kuću podobnu za život. Ima tri spavaće sobe, jednostavno dekorisane u rustičnom stilu. Može da primi do 10 ljudi, a ukoliko žele, gosti se mogu prijaviti za masažu, saunu ili kurseve joge i cirkuskih veština. Mlin se nalazi na reci, okružen je šumom, a u blizini su i prelepi vodopadi. Mlin se može iznajmiti na minimum dva dana, a cena iznosi od 390 dolara.

Gatehouse of Ayton Castle, Ayton, Škotska
Ovo zapravo nije zamak, već mini-zamak koji je bio deo utvrđene kapije zamka Ayton. Ovde je sve mini, i predstavlja kombinaciju starinskog zamka i udobne kolibe sa modernim nameštajem i uređajima, ali i grejanjem. Idealan je za romantični vikend jer ima mesta samo za dve osobe, a gostima nudi uživanje u privatnoj bašti i pogledu na najlepšu škotsku regiju, Scottish Borders. Rentira se na najmanje dve noći, što iznosi od 278 dolara za celu kuću.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X