9 alternativa Airbnb-u

9 alternativa Airbnb-u

9 alternativa Airbnb-u

Danas je teško pronaći nekog ko nije čuo za platformu za pronalaženje smeštaja Airbnb, a mnogi od nas su je bar jednom koristili. Ono što Airbnb nudi je svakako veoma primamljivo – stotine hiljada najrazličitijeg smeštaja, za svaki budžet, priliku i stil putovanja.

Možda niste znali, ali osim Airbnb-a, na tržištu nekretnina za rentiranje postoji još mnoštvo sličnih sajtova i platformi, a neke od njih zaista vredi uzeti u razmatranje, posebno ako vam Airbnb iz nekog razloga ne odgovara.

HomeAway
HomeAway u svojoj ponudi ima preko 2 miliona smeštajnih jedinica u više od 190 zemalja sveta. Ovde možete pronaći smeštaj na skoro svim svetskim destinacijama. Slično Airbnb-u, potrebno je da kreirate profil, a zatim možete da obeležavete smeštaj koji vam se sviđa, da ga delite sa prijateljima, dopisujete se sa vlasnicima i upravljate svim svojim bukinzima.

VRBO
Naziv je skraćenica za Vacation Rental By Owner, i deo je gore već predstavljene porodice HomeAway. VRBO se ne može pohvaliti takvom ponudom smeštaja kao HomeAway i Airbnb, ali i dalje nudi nešto preko 250.000 najrazličitijih vrsta smeštaja.

FlipKey
FlipKey se nalazi u vlasništvu TripAdvisor Rentals-a, i odaje utisak malog startup-a sa ne baš savršenim interfejsom. Ipak, u ponudi ima preko 300.000 nekretnina za rentiranje.

TripAdvisor Rentals
TripAdvisor Rentals predstavlja odgovor TripAdvisor-a na Airbnb. U svojoj ponudi ima preko 830.000 nekretnina u 190 zemalja. Ono po čemu se izdvaja je činjenica da je deo najveće travel zajednice na svetu, što znači da će vam u planiranju pomoći ostali članovi ove zajednice.

Couchsurfing
Iako ga uglavnom koriste studenti i mlađi ljudi sa ograničenim putnim budžetom, Couchsurfing u svojoj ponudi ima 400.000 domaćina i 4 miliona „surfera“ u preko 200.000 gradova i veoma je popularan kao izvor autentičnog putnog iskustva. Osim ponude smeštaja, Couchsurfing nudi i informacije o važnim događajima u gradu u koji putujete.

Wimdu
Wimdu je specijalizovan za rentiranje stanova u gradu, soba u hostelima i hotelima u preko 150 zemalja. Sa više od 350.000 nekretnina za rentiranje u ponudi, smatra se najvećim evropskim portalom za rentiranje stanova.

Booking.com Apartments
Možda niste znali, ali Booking.com, se ne bavi samo ponudama za jeftine letove i hotele. Ukoliko vam je potreban nešto personalizovaniji smeštaj, na sajtu možete pretražiti bazu stanova za izdavanje. Ako volite da sve bukirate na jednom sajtu, Booking.com je pravo rešenje za vas, jer ovde možete odabrati stan, let, rent-a-car, taksi i restorane.

Home Exchange
Kao što ime platforme kaže, Home Exchange vam nudi da svoj dom razmenite sa drugim putnicima na određeni vremenski period. U svojoj ponudi ima preko 65.000 u preko 150 zemalja. Da biste mogli da koristite servise ove platforme, potrebno je da platite članarinu.

Innclusive
Innclusive je zamišljen kao direktna konkurencija Airbnb-u, sa akcentom na rešavanju jednog od najvećih problema sa kojima se Airbnb suočava – diskriminacijom. Innclusive ima pravilo da se slika gosta vlasniku ne sme pokazivati pre nego što je buking realizovan i na taj način eliminiše predrasude o rasi, nacionalnosti, verskoj i seksualnoj opredeljenosti. Ukoliko domaćin otkaže smeštaj gostu nakon što je video njegovu sliku, gubi pravo da nekom drugom izda smeštaj u otkazanim terminima.

Nneka’s really living it all the way up in Cuba! @nnekaj

A post shared by Innclusive (@innclusive) on

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X