10 najlepših ostrva na svetu

10 najlepših ostrva na svetu

10 najlepših ostrva na svetu

Bilo da na odmor idete zbog kulture, avanture ili samo kako biste se na plaži opustili sa koktelom u ruci, bar jedno od 10 najlepših svetskih ostrva trebalo bi da zadovolji vaše putne kriterijume.

Neka od njih su u našoj neposrednoj blizini, a da biste stigli do nekih, moraćete da se malo potrudite i uložite više novca, ali putovanje na svako od njih je vredno uloženog truda. Na listi 10 najlepših ostrva, po izboru vodećih svetskih travel novinara, našla su se tri iz Azije, od čega se čak dva nalaze na Filipinima.

Na prvom mestu je, već drugu godinu za redom, upravo filipinsko ostrvo Palavan, tačnije arhipelag, koji se sastoji od jednog glavnog i čak 1.800 malih ostrva. Većina posetilaca opisala je Palavan kao rustičan, romantičan, pristupačan (cenovno) i relaksirajući. Ukoliko se ovi epiteti uklapaju sa vašom vizijom idealnog odmora, eto predloga za sledeću destinaciju koju treba da posetite – najlepše ostrvo na svetu. Raskošne zelene planine, pećine, tirkizne vode idealne za ronjenje, skrivene lagune, bele peščane plaže i rustični rizorti, samo su neki od razloga zbog kojih se baš Palavan našao na prvom mestu ove liste, kreirane na osnovu kvaliteta plaža na ostrvima, njihovih prirodnih lepota, raznovrsnosti sadržaja i turističkih atrakcija, kao i gostoprimljivosti lokalnog stanovništva.

Među Top 10 našla su se i tri evropska ostrva, Santorini u Grčkoj, Iskija u Italiji i Hvar u Hrvatskoj, a evo i kompletne liste:

  1. Palavan, Filipini
  2. Ostrvo Hilton Hed, Južna Karolina, SAD
  3. Borakaj, Filipini
  4. Ostrva Galapagos, Ekvador
  5. Santorini, Grčka
  6. Maui, Havaji
  7. Kauai, Havaji
  8. Iskija, Italija
  9. Hvar, Hrvatska
  10. Bali, Indonezija
Podelite ovaj članak...

1 komentar

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *