10 stvari koje morati uraditi u Dubaiju

10 stvari koje morati uraditi u Dubaiju

10 stvari koje morati uraditi u Dubaiju

Dubai je zaista toliko glamurozan koliko vam se i čini. Visoki oblakoderi, impresivne jahte, skupi automobili i hotel sa 7 zvezdica, Burdž Al Arab. Izgled grada se brzo menja i toliko toga se ovde može videti, ali ovo su po nekima 10 najinteresantnijih stvari koje možete uraditi…

Posetite Burdž Al Arab

Jedan od svega nekoliko hotela sa 7 zvezdica u svetu, ovo mesto odiše luksuzom. Čuveni hotel u obliku jedrilice ne možete promašiti, a zanimljivo je da svaki sprat hotela ima svoj konsijerž i specifičan, različit miris.

Obiđite Dubai Miracle Garden

Vrt je otvoren samo tokom zimskih meseci kada velika toplota neće uništiti biljke. Unutar njega, kuće, automobili i poznati pejzaži su napravljeni od miliona cvetova.

Popnite se na vrh Burdž Kalife

Iako vam ovo možda zvuči u prvi mah zastrašujuće, pogled sa vrha je zaista spektakularan. Kupite kartu unapred jer se brzo rasprodaju. Preporuka je otići oko 5 sati popodne tako da možete uživati u pogledu dok je još uvek dan, kada sunce zalazi i tokom noći. Ulaznice nisu baš jeftine ali poseta vredi.

Safari u pustinji i kamile

Ovo je potpuno drugačiji doživljaj od betonske džungle grada. Prašnjavo je, toplo i prelepo. Kada vidite kamile i njihove siluete na pesku dok zalazi sunce osetićete se kao da ste u filmu o Aladinu.

Posetite Akvarijum u najvećem šoping centru na svetu

U ovom tržnom centru se zaista možete izgubiti, ali akvarijum je poprilično veliki i teško ga je promašiti, a spolja se mogu videti i zaposleni koji hrane životinje.

Obiđite Marinu kako biste videli najviši blok stambenih zgrada

Marina će vas sigurno ostaviti bez daha svojim ogromnim, luksuznim jahtama i još većim stambenim objektima.

Večerajte među ribicama u Al Mahari

Ovo je zaista luksuzno gastronomsko iskustvo u restoranu Al Mahara hotela Burdž Al Arab. Potrebna je rezervacija kako biste samo ušli u hotel, tako da rezervišite unapred. Šef restorana je, inače, dvostruki dobitnik Mišelinove zvezdice.

Provedite dan u akva parku Atlantis Aquaventure

Akva park se nalazi na čuvenoj Palmi i ovde ćete se sigurno osetiti kao dete makar na samo jedan dan. Ponesite zaštitni faktor i uživajte u bezbroj fantastičnih vožnji, brzaka i spuštanja niz vodene tobogane.

Vozite se abrom preko Dubai Creek-a

Ovo je jedno od najboljih iskustava koje možete doživeti u Dubaiju. Potrebno je da platite svega 1 dirham kako biste se drvenim brodićem vozili preko zaliva, a njih nekoliko polazi svakog minuta povezujući fantastične arapske bazare.

Posetite pijacu sa začinima

Ova pijaca (suk) se nalazi pored Zlatnog suka u delu grada koji vraća sećanja na stari Dubai. Ovde nećete naći visoke zgrade niti luksuz koji su simbol grada.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X