15 najlepših ostrva na svetu

15 najlepših ostrva na svetu

15 najlepših ostrva na svetu

U okviru ankete World’s Best Awards, u kojoj se ocenjuju najbolji svetski gradovi, kruzeri, aviokompanije, ostrva, spa, itd., čitaoci kultnog sajta o putovanjima Travel + Leasure izglasali su ovogodišnjih 15 najlepših ostrvskih destinacija.

Ostrva se ocenjuju u više kategorija, između ostalog prema aktivnostima, sadržajima, prirodnim atrakcijama i plažama, hrani, gostoprimljivosti lokalaca i ukupnoj vrednosti putovanja.

Ukoliko želite da posetite neke od najlepših ostrvskih destinacija, trebalo bi da se zaputite u Aziju, u kojoj se nalazi šest od Top 15 ostrva. Idealna zemlja za ljubitelje ostrvskih odmora je Indonezija, kojoj pripadaju čak tri najlepša ostrva sveta.

Na prvom mestu našla se Java, ostrvo sa 140 miliona stanovnika, bogatim kulturno-istorijskim nasleđem u koje spada i hram Borobodur (na Listi svetske kulturne baštine) i vrhunskim luksuznim hotelima. Vodopadi, vulkani, zaštićeni parkovi i plaže sa belim peskom oduševiće sve ljubitelje prirode. I na drugoj i trećoj poziciji našla su se indonežanska ostrva – Bali i Lombok, a zatim slede Maldivi, Waiheke (Novi Zeland), Palavan (Filipini), Mauricijus, Cebu (Filipini), Paros (Grčka), Tasmanija (Australija), Ostrva Galapagos (Ekvador), Kukova Ostrva, Orknijska ostrva (Škotska, UK), Maui (Havaji, SAD) i Azori (Portugal).

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X