30 zemalja za 117 dana

30 zemalja za 117 dana

30 zemalja za 117 dana

Kruzing kompanija “Regent Seven Seas Cruises” je otkrila detalje zanimljivog krstarenja oko sveta koje će trajati 117 dana. To je novo epsko putovanje koje će omogućiti putnicima da posete 30 zemalja i najmanje 56 lokaliteta sa liste svetske kulturne baštine UNESCO-a. Putovanje pod nazivom Svetsko krstarenje 2021 odvešće svoje putnike do istorijskih lokacija širom sveta kruzerom “Seven Seas Mariner”, gde će svaki apartman imati sopstveni balkon. Isplovljavanje je 5. januara iz Majamija odakle brod kreće ka biserima Južne Amerike, Francuske Polinezije, Azije i Mediterana pre nego što okonča plovidbu u Barseloni. Putnici će otkriti raznolike pejzaže i poznate gradove poput Sidneja i Dubaija, istorijska mesta u Evropi, karipske plaže i hramove u Aziji.
Među 56 mesta koja se obilaze, a pripadaju listi svetske baštine UNESCO-a, nalaze se i Veliki koralni greben u blizini obala grada Kernsa u Australiji, istorijska železnička stanica Čatrapati Šivaji u Mumbaju u Indiji i stari grad Akra u blizini Jerusalima u Izraelu (luka Haifa). Ostala pristajanja uključuju i srednjovekovni grad Rodos u Grčkoj, Katalansku palatu muzike i zgradu bolnice Svetog Pavla u Barseloni, arheološki lokalitet Troje u Turskoj, tvrđavu Bahla blizu grada Muskata u Omanu…
Džejson Montag, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije, naveo je da je itinerer plovidbe pažljivo osmišljen kako bi doveli putnike do zanimljivih lokacija koje vredi istražiti, od svetski poznatih destinacija do skrivenih dragulja koji mogu biti obuhvaćeni samo ovako dugim krstarenjem. Generalno, putnici se odlučuju za ovakva krstarenja oko celog sveta kako bi tokom jednog putovanja otkrili brojne destinacije sa impresivnim iskustvima, posetili muzeje i istorijske lokalitete, cenili lokalnu umetnost i kulturu i uživali u ekskluzivnim aktivnostima na obalama koje nude jedinstven način za razumevanje našeg sveta.
Na ovom putovanju gosti obilaze različite destinacije, a zatim se vraćaju u svoj prostrani i luksuzni apartman i uživaju u predivnim sadržajima i personalizovanoj usluzi na brodu. Međutim, u putovanje je uključeno i 11 noćenja u nekim od najpopularnijih destinacija na svetu tako da će putnici moći u potpunosti da “osete” ove luke. Putovanje, tokom kog se inače prelazi više od 60.000 kilometara, uključuje noćenja na kopnu u Limi (Peru), Hanga Roi (Uskršnje ostrvo), Oklandu (Novi Zeland), Brizbejnu (Australija), Baliju (Indonezija), Singapuru, Mumbaiju (Indija), Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), Luksoru (luka Safaga – Egipat), Jerusalimu (luka Haifa – Izrael) i Istanbulu (Turska). Na kraju, što se cena tiče, one su u rasponu od oko 50.000 eura, za deluks apartman do 150.000 eura za master apartman sa ličnom poslugom.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X