Akcija spasavanja dece proslavila tajlandsku pećinu

Akcija spasavanja dece proslavila tajlandsku pećinu

Pećina na severu Tajlanda o kojoj su ranije tokom godine izveštavali svi svetski mediji, postala je prava turistička atrakcija.

Pećina Tham Luang u Čang Raiju, našla se na naslovnim stranama kada je12 članova dečjeg fudbalskog tima zajedno sa trenerom bilo zarobljeno u njoj čitavih 17 dana (u junu).

Nakon dramatične, ali uspešne akcije spasavanja dečaka, pećina je bila zatvorena za posetioce. Pre mesec dana ovaj kompleks pećina u parku Tham Luang-Khun Nam Nang Non je otvoren, iako posetiocima nije dozvoljen pristup pećini u kojoj su bili zarobljeni dečaci.

Oni za sada mogu da je vide preko ograde za posetioce, ali su zato tri ostale pećine u parku otvorene za razgledanje – Buda, Naga i Šamoa. U okviru parka, duž puta je postavljeno stotinak tezgi na kojima se prodaju suveniri, majice i lokalna hrana. Nakon otvaranja kompleksa, posetioci koji dolaze ostavljaju cveće na ulazu u pećinu.

U toku je realizacija projekta izgradnje muzeja posvećenog akciji spasavanja dečaka i njihovog trenera, a poseban deo će odavati čast roniocu Samanu Gunanu, koji je izgubio život tokom ove akcije.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X