Amazon-ov virtuelni asistent od sada u hotelima

Amazon-ov virtuelni asistent od sada u hotelima

Amazon-ov virtuelni asistent od sada u hotelima

Virtuelni asistent Alexa, koji je Amazon razvio za svoje pametne zvučnike Amazon Echo, od sada će biti dostupan i gostima u hotelskim sobama.

Alexa postaje virtuelni konsijerž, koji reaguje na glasovne komande kao što su “Alexa, order room service” (Alexa, poruči rum-servis) ili “Alexa, call the front desk” (Alexa, pozovi recepciju). Alexa se može pobrinuti da dobijete dodatne peškire, da vam u sobu stigne večera, ona podešava temperaturu i osvetljenje, a može da se pobrine i za odjavljivanje iz sobe.

Amazon planira da uvede i privremeno povezivanje uređaja u sobi sa klijentovim Amazon nalogom kako bi Alexa imala pristup personalizovanim muzičkim plejlistama i audio-knjigama. Takođe, najavljeno je da će u budućnosti preko Alexe gost moći da bukira turističke obilaske, aktivnosti ili rezerviše mesto u restoranu. Kako bi se gostu garantovala privatnost, Alexa je programirana tako da joj se svakog dana istorija komandi briše iz memorije.

Amazon je program „Alexa for Hospitality“ pokrenuo ovog leta i on je trenutno implementiran u dva hotela grupe Marriott International, koja ima razvijeno partnerstvo sa Amazon-om. U pitanju su Marriott City Centre u Charlotte-u, u Severnoj Karolini i Irvine Spectrum u Irvine City-ju, u Kaliforniji. Hoteli koji Alexa-u žele u svojim sobama, mogu se prijaviti za program.

Ovo je prvi poduhvat Amazon-a u travel industriji, na koji se čekalo već dugo vremena.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X