Avion ostao prizemljen zbog nesnosnog mirisa durijana

Avion ostao prizemljen zbog nesnosnog mirisa durijana

Avion ostao prizemljen zbog nesnosnog mirisa durijana

Durijan je omiljeno voće u zemljama Jugoistočne Azije, gde ga često krasi nadimak kralj voća.

Plod mu je velik, obično težine između 1 i 3kg i slatkog je ukusa. Ipak, ono po čemu je postao poznat u celom svetu je njegov jak miris, koji neki obožavaju, a drugi ga opisuju kao mešavinu mirisa prljavih čarapa, javnog WC-a i kanalizacije. O tome koliko je ovaj miris jak govori podatak da je nedavno putnički avion ostao prizemljen zbog toga što su se putnici žalili da kabina miriše na durijan.

Let indonežanske aviokompanije Sriwijaya Air, iz Bengkulua ka Džakarti, kasnio je zbog toga što su putnici koji su osetili snažan miris u kabini, odbili da se ukrcaju u avion. Miris je dopirao iz kargoa, u kome su bile smeštene dve tone durijana i bio je toliko nesnosan, da su i oni putnici koji su prethodno ušli u avion, bili prinuđeni da iz njega izađu. Let je kasnio samo sat vremena, a avion je poleteo čim je durijan istovaren iz karga.

Iz aviokompanije su objasnili da durijan nije klasifikovan kao opasna materija i da sme da se prevozi u avionu. Oni su dodali da su uz tovar stavljeni kafa i lišće pandana, kako bi upijali miris, koji bi inače nestao kada bi se avion našao u vazduhu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X