Barbados – liberalnim merama do novih turista

Barbados – liberalnim merama do novih turista

Barbados – liberalnim merama do novih turista

Barbados razmatra legalizaciju kockanja, kanabisa za ličnu upotrebu i istopolnih brakova kako bi privukao nove turiste.

Ministarstvo turizma ove karipske države je saopštilo da će sve tri incijative biti stavljene na glasanje već tokom ove godine.

Ministar Keri Sajmonds je za Travelmole izjavio da Barbados želi da bude inkluzivan. Ova država je ostvarila veoma zapažene rezultate u oblasti LGBTQ+ turizma i čak je osvojila i nagradu Virgin za 2018. godinu u ovoj oblasti.

Sajmonds je dodao i da bi trebalo doneti nove mere koje bi omogućile hendikepiranim osobama da lakše posećuju ovo ostrvo. To bi se postiglo preuređenjem hotela za šta vlada planira da obezbedi povoljne pozajmice. Vlada će pomoći i povećanje smeštajnih kapaciteta na ostrvu, pa se planira novih 2000 soba u naredne četiri godine, što bi bilo povećanje za 30 posto u odnosu na trenutni kapacitet. Barbados treba prilagoditi i turistima sa plićim džepom, tako da će biti podstaknuta izgradnja jeftinijih hotela.

I na kraju, nakon svih ovih inovacija, Vlada Barbadosa planira da privatizuje svoju nacionalnu turističku organizaciju po principu javno-privatnog partnerstva gde bi njihov partner bili svi oni koji se bave turizmom jer oni najbolje znaju koja su to poboljšanja potrebna za razvoj ove privredne grane.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X