Beogradski aerodrom godinu započeo novim rekordima

Beogradski aerodrom godinu započeo novim rekordima

Beogradski aerodrom godinu započeo novim rekordima

Beogradski aerodrom Nikola Tesla već 19 meseci za redom beleži povećanje broja putnika i apsolutni mesečni rekord u broju putnika. U januaru 2018. godine na beogradskom aerodromu zabeleženo je za ovaj mesec rekordnih 333.989 putnika. U ovom periodu obavljeno je 4.180 poletanja i sletanja, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 9 odsto.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd u januaru 2018. godine zabeležio je i izvanrednu tačnost (redovnost) polazaka svih letova od čak 91,2 odsto. Naime, renomirana britanska institucija OAG, koja najdetaljnije prati redovnost avio-saobraćaja u celom svetu, je u svom godišnjem izveštaju za 2017. godinu za kategoriju aerodroma koji imaju između 2,5 i 5 miliona sedišta u odlasku na godišnjem nivou, u koju spada i beogradski aerodrom, svaku prosečnu redovnost polazaka koja je viša od 85 odsto okarakterisala kao izvrsnu. Takođe, procenat letova sa velikim kašnjenjem u januaru iznosio je samo 1,6 odsto, dok prosečno kašnjenje svih polazaka iznosi 5,17 minuta.

Izvanredni rezultati na početku godine daju osnova za verovanje da će Aerodrom Nikola Tesla Beograd u 2018. godini zauzeti visoko mesto u Evropi i svetu prema tačnosti polazaka letova.

Sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd tretnutno tokom zimske sezone 26 avio-kompanija u redovnom avio-saobraćaju putnicima omogućuje direktne letove ka 61 destinaciji u 36 država na 4 kontinenta. Prema najavama, ponuda atraktivnih letova sa beogradskog aerodroma biće nastavljena direktnim letovima iranske nacionalne avio-kompanije Iran Air, koja će prestonice Srbije i Irana povezati nakon 27 godina. Već 19. marta i druga iranska avio-kompanija Qeshm Air najavila je početak letova za Teheran, avio-kompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a avio-kompanija easyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel, a od 10. avgusta i za Berlin.

Inače, u 2017. godini beogradski aerodrom ugostio je 5.343.420 putnika i jedini je aerodrom iz regiona koji se nalazi na listi 100 najprometnijih aerodroma u Evropi.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

error: Content is protected !!