Britanci proglasili Ryanair najgorom aviokompanijom

Britanci proglasili Ryanair najgorom aviokompanijom

Britanski putnici su aviokompaniju Ryanair proglasili najgorom na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, što nije nikakvo iznenađenje, jer se dešava već šestu godinu zaredom.

Godišnje istraživanje koje sprovodi Which? Travel pokazalo je da su Britanci ovoj kompaniji dali najgore ocene u kategorijama bording, udobnost sedišta, hrana i piće i kabinsko okruženje. Ryanair je dobio ukupnu ocenu 40%, a na dnu lestvice su i Thomas Cook Airlines (52%) Vueling (54%) i Wizz Air (54%), koji je jedini pored Ryanair-a dobio nizak rejting od dve zvezdice za uslugu. British Airways je takođe dobio veoma lošu ocenu, samo 56%. Najbolje rangirane kompanije su britanski Aurigny (81%), Swiss Airlines (80%) i Jet2 (75%). Najveći rival Ryanair-a, easyJet, našao se negde na zlatnoj sredini liste, sa ocenom 63%.

Putnici koji su učestvovali u istraživanju, kritikovali su Ryanair zbog otkazivanja letova, zbunjujućih pravila o prtljagu i odbijanja da plati nadoknadu za otkazane letove, između ostalog. Iz kompanije se odgovorili da rade na rešavanju ovih problema, ali da se ne uzbuđuju preterano zbog njih, jer „najniže cene uvek pobeđuju“.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X