Broj 64

Broj 64

Atrakcije

Jezero Taho

Ako ste rešili da obiđete zapadnu obalu Amerike, bilo bi neoprostivo da ne posetite jezero Taho. Ruku pod ruku sa Aspenom, Taho važi za najpopularnije skijalište u Americi. Ne postoji doba u godini kada je ovo mesto van sezone, a vrhunac su jul i avgust, kao i period od novembra do marta. Ostali deo godine karakteriše nešto manja gužva, ali posetilaca uvek ima.

Pročitajte ceo tekst

Gradovi sveta

Trinidad na Kubi

Posetiti Kubu, a ne videti i ne doživeti Trinidad, velika je greška, koju, na žalost, usled neobaveštenosti, načini mnogo zapadnih, ali i naših turista. Svakako da je Havana najuzbudljiviji grad Kariba, Varadero jedno od najlepših letovališta na svetu, a Santjago „najmuzikalniji“ grad na Kubi, ali tek u Trinidadu ćete spoznati svu lepotu i raskoš španske kolonijalne kulture i raznovrsnost kubanske istorije.

Sa rancem na leđima

Zgazi Evropu vozom

Varate se ako mislite da studenti u Nemačkoj, Belgiji ili Holandiji lako prikupe novac za mesec dana putovanja Interrail kartom. Mesecima štede i rade dodatne poslove, jer im tu vrstu zabave roditelji neće finansirati. Mnogi su se čudili kako to da neko iz Srbije, koja je prošla kroz toliko negativnih perioda, tako smelo i samouvereno gazi Evropu vozom. Kroz šalu sam im objašnjavao da smo mi navikli da se za svaku stvar u životu duplo pomučimo.

Tema broja

10 najboljih evropskih ski centara – II deo

Ukoliko ste ljubitelj zime, snega i skijanja, obradovaće vas činjenica da počinje zimska ski sezona. U susret njoj, pripremili smo kratak vodič kroz najatraktivnije ski centre Evrope.

Zanimljiva geografija

Najposećenije zemlje sveta

Šta mislite, koja je zemlja najpopularnija na svetu? U koju zemlju se sliva najveći broj turista svake godine, bilo zbog lepote, bilo zbog drugih oku ili „nepcetu“ milih atrakcija? Da li ste znali da Italija nije najveći magnet za strane turiste, barem ne u poslednjih nekoliko decenija? Da li ste znali da se danas u Kinu, nekada najzatvoreniju zemlju sveta, godišnje sliva skoro 37 miliona stranaca? Ako niste, a želeli biste, pročitajte ovaj tekst!

Travel Tour – na zapadu SAD

Josemit

Nacionalni park Josemit u Siera planinama i dan danas svojim većim delom predstavlja skoro netaknutu divljinu. Tokom našeg jednodnevnog boravka u ovom parku, videli smo Josemit dolinu i sve njene atrakcije – koja predstavlja najposećeniji deo parka, ali ujedno i njegov, recimo, pedeseti deo…

Dodatak o avio biznisu

Travel & Sky

Dodatak o nautici

Travel & Sea

Podelite ovaj članak...
X