Broj 65

Broj 65

Atrakcije

Postojnska jama

Lepota Postojnske jame izaziva strahopoštovanje prema onome što su priroda, reka Pivka i možda patuljci, kap po kap, dan po dan, milionima godina unazad isklesali. Bila je popularna još u srednjem veku, a danas predstavlja nezaobilazno mesto u svim vodičima, budući da je jedan od simbola Slovenije.

Pročitajte ceo tekst

Destinacija

Venecuela I deo

Venecuela, „Tierra de Gracia“, kako ju je nazvao Kristofer Kolumbo, koji je davne 1498. oplovio njenu obalu i ostao zadivljen prirodom koju je zatekao, prosečnom Evropljaninu je prilično strana i nepoznata, jedna od dalekih država Latinske Amerike. Doduše, većina nas je čula za sad već legendarne TV novele kao što su „Kasandra“ i „Zlobnica“, a znamo i to da su venecuelanske devojke uvek u vrhu većine svetskih izbora lepote, da je zemlja na globalnom planu jedan od najvećih proizvođača „crnog zlata“ i to je gotovo sve. Za nešto više informacija, morali biste da konsultujete neku enciklopediju ili atlas, kao što je vaš reporter i učinio, u susret dugo očekivanom putovanju.

Sa rancem na leđima

Zgazi Evropu vozom

Zemlje Skandinavije imaju najviši standard na Starom kontinentu, zbog čega su i cene raznih usluga veoma visoke, čak i za stanovnike zapadne Evrope. Već posle nekoliko sati se zaboravlja na skupoću, tako da su restorani, muzeji i prodavnice suvenira puni turista. Niko nas – bekpekere – ne može da spreči da uz vino kupljeno u lokalnoj prodavnici, na nekom diskretnom mestu, uz odabrano društvo iz celog sveta, provedemo vesele trenutke koje ćemo pamtiti celog života.

Moja putovanja

Ivan Tasovac

Pijanista na privremenom mestu direktora Beogradske filharmonije, debitovao je u 12. godini. Diplomirao je i magistrirao na konzervatorijumu „P.I. Čajkovski“ u Moskvi, u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Dobitnik je nagrade „Disruption“ za 2004. godinu, koju dodeljuje predstavništvo advertajzing mreže TBWA onima koji rade drugačije od uobičajenog, menjaju pravila, razbijaju ustaljene kanone. Voli da putuje na udaljene destinacije, da proba različita jela i uživa u luksuzu. Jedno od mesta na koje želi da ode je Dubai… Za Travel Magazine priča o svojim iskustvima svetskog putnika…

Tema broja

Ski centri Severne i Južne Amerike

U ovom vodiču kroz ski centre, predstavićemo vam neke od najboljih i najpopularnijih ski rizorta u svetu.

Zanimljiva geografija

Najraširenija pisma sveta

Videli ste natpis na kineskoj prodavnici u susedstvu, i pitate se „kako može čovek da nauči sve te sličice“? Postoje samo ćirilica, latinica, grčko, možda arapsko i jevrejsko, osim ovih kineskih pisama? Varate se. Ima ih više. Mnogo više, sa beskrajnim varijetetima: Azija je dom najvećem broju pisama, ali ne samo ona. Nedavno je u kanadskoj provinciji Nunavut ozvaničeno drevno eskimsko pismo. Hoće li ih biti više ili manje u budućnosti? Ostanite na planeti, pa ćete videti sami. U međuvremenu, pogledajmo ko, kako i koliko piše na ovoj našoj zemlji.

Travel Tour – na zapadu SAD

Sekvoja nacionalni park

O njima smo učili u školama, samo zamišljajući njihov pravi izgled. Ovog puta nam se ostvarila želja da ih vidimo u prirodnoj veličini, u prirodnom okruženju – džinovska stabla sekvoje! Naučili smo mnogo toga, između ostalog i to – kako se odbraniti od napada velikog crnog medveda!!!

Dodatak o avio biznisu

Travel & Sky

Dodatak o nautici

Travel & Sea

Podelite ovaj članak...
X