Čovek se krio u koferu i pljačkao prtljag putnika

Čovek se krio u koferu i pljačkao prtljag putnika

Čovek se krio u koferu i pljačkao prtljag putnika

Dva Rumuna su nedavno završila u zatvoru, nakon što je francuska policija prozrela njihov skoro savršen plan za pljačku putničkih kofera na putu između aerodroma Bove i Pariza. Kako prenosi francuski list Le Parisien, policija se do sada nikada nije susrela sa sličnim slučajem, koji bismo u maniru knjiga Šerloka Holmsa mogli da nazovemo: Slučaj lopova iz kofera.

Policija je, prilikom pregleda autobusa koji putnike i njihov prtljag prevozi sa aerodroma, pronašla Sebastiana Radua, rumunskog državljanina, sklupčanog u koferu u prtljažnom delu vozila. Sa njim su bila i dva ukradena laptopa, nešto gotovine i još nekoliko vrednih stvari, koje je ukrao iz kofera drugih putnika. On je ove nedelje ekspresno osuđen na osam meseci zatvora, dok je njegov saučesnik, i idejni tvorac ovog maštovitog plana, takođe Rumun Aurelian Rusu, osuđen na godinu dana zatvora.

Akcija je usledila nakon što je vozač autobusa posumnjao da se dešava nešto čudno i alarmirao policiju. Policija se sačekala da Rusu podigne prtljag, privela ga, a zatim je u prtljagu pronađen Radu, sa ukradenom robom. Ovaj dvojac se teretio za seriju krađa koje su se dogodile na 90km dugoj ruti između aerodroma Bove i Pariza. Policija je potvrdila da ovakav slučaj ne samo da nikada ranije nije zabeležen u Boveu, već ni u celoj Francuskoj.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X