Da li je sigurno putovati na Maldive?

Da li je sigurno putovati na Maldive?

Da li je sigurno putovati na Maldive?

Zategnuta politička situacija na rajskoj destinaciji, poznatoj po svojim brojnim ostrvcima, kristalno čistoj vodi i peščanim plažama, počinje ozbiljno da utiče i na njen turizam.

Vanredno stanje koje su vlasti Maldiva uvele 05. februara i dalje je na snazi, a zbog sukoba između aktuelnog predsednika i vodećih opozicionih snaga, u glavnom gradu Maleu česti su protesti i nemiri.

Za sada nijedna zemlja povodom ove situacije nije zabranila putovanje na Maldive, ali brojne vlade, uključujući Kinu, SAD, i Ujedinjeno Kraljevstvo su svojim državljanima izdale uputstvo koje turistima savetuje oprez i izbegavanje prestonice Malea.

Počela su i masovna otkazivanja smeštaja, pa hoteli beleže i do 50-60 otkazanih soba dnevno. Situacija je ovakva širom zemlje. Veliki broj turista koji otkazuju svoje aranžmane su iz Kine, Indije i SAD-a. Ovo predstavlja veliki udar na ekonomiju zemlje kojoj turizam čini trećinu BDP-a (3,5 milijardi dolara).

Ipak, za sada nije zabeleženo da su turisti imali bilo kakav problem zbog situacije u zemlji. Ukoliko planirate putovanje na Maldive, savetuje se da izbegavate masovna okupljanja i proteste.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X