Potcenjene evropske atrakcije

Potcenjene evropske atrakcije

Ako vas privlače zanimljiva, drugačija i autentična iskustva, a iritiraju vas velike gužve i dugi redovi ispred poznatih turističkih atrakcija, upoznajte listu potcenjenih evropskih atrakcija.

Sastavio ju je komičar Danny Wallace u saradnji sa Trainline-om, na osnovu istraživanja koje je ova kompanija sprovela među putnicima. Rezultati su pokazali da 45% ispitanika želi autentično iskustvo, 26% se užasava gužvi na destinaciji, 24% se oseća prevareno zbog prenaduvanih cena na popularnim destinacijama, a 14% se žali na duge redove.

Predstavljamo vam Top 5 najpotcenjenijih evropskih atrakcija koju je objavio Lonely Planet, a za kompletnu listu Top 30, na kojoj se našao i Muzej prekinutih veza u Zagrebu, posetite sajt Trainline-a.

Muzej Davida Hasselhoff-a
Smešten u Berlinu, u podrumu Circus hostela, ovaj muzej, da ne kažemo hram, posvećen je liku i delu čuvenog The Hoff-a, koji je ostao upamćen po vodećoj ulozi u seriji Baywatch (Čuvari plaže). Delo pravih obožavalaca, ovaj muzej sadrži retke predmete vezane za kultnog glumca i pevača, kao i mural sa njegovim likom. Jedan od najupečatljivijih eksponata bile su dlake sa Hoff-ovih grudi koje su bile dostupne za „dodirivanje“, ali ih je u međuvremenu ukrao zaluđeni obožavalac. Muzej je posetio i David Haselhoff lično, 2017. godine.

Foto: circus-berlin.de

Plutajući azil za mačke
Jedini plutajući azil za životinje je utočište za amsterdamske mace lutalice i napuštene ljubimce. Posetioci imaju mogućnost da posmatraju i iugraju se sa stotinama slatkih, ali ponekad i svojeglavih mačaka, a ovaj azil je nekada bio dom čuvene amsterdamske „mačkarke“ gosppođe Weedle. Ulaz je besplatan, vreme posete je između 13.00h i 15.00h osim sredom i nedeljom, a dobrovoljni novčani prilozi su veoma dobrodošli.

Mini Europe
Ovaj jedinstveni park nudi liliputanski pogled na Evropu, sa preko 350 minijatura, koje predstavljaju istorijski i kulturno važne objekte Starog kontinenta. Mini Europe se nalazi u Briselu i obavezna je atrakcija za sve koji putuju sa decom. Cena standardne ulaznice za odrasle je 15,8 evra.

Podzemna galerija umetnosti
Poznata i kao „najduža galerija na svetu“, Podzemna galerija umetnosti prostire se na više od 90 stanica podzemne transportne mreže Stokholma. Posetioci mogu da vide nebrojene slike, instalacije i skulpture. Ovaj skriveni dragulj obogatiće vaše turističko iskustvo u prestonici Švedske, a detaljna uputstva o tome koje stanice treba da posetite pronaći ćete ovde.

Foto: VisitStockholm

Muzej alhemičara i čarobnjaka starog Praga
U Pragu, koji se može pohvaliti bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, Muzej alhemičara i čarobnjaka posetiocima predstavlja nešto mračniju stranu njegove fantastične prošlosti.

Foto: muzeumpovesti.cz

Izloženi eksponati su autentični predmeti koje su koristili čuveni alhemičari i uvešće vas u mračni svet magije. Cena standardne ulaznice je 220 kruna, a radno vreme muzeja je od 10.00h do 20.00h.

Nslovna fotografija: minieurope.com

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X