Da li vam je hotelska soba stvarno čista?

Da li vam je hotelska soba stvarno čista?

Da li vam je hotelska soba stvarno čista?

Čak i najluksuznije hotelske sobe nisu uvek savršeno čiste, a nedavno smo izveštavali i o skandalu u Kini, u koji je bilo uključeno više hotela sa pet zvezdica.

Šokantni video, koji je tajno sniman u luksuznim hotelima u nekoliko kineskih gradova, pokazuje, između ostalog, kako osoblje istom krpom čisti toalet, lavabo i čašu za piće koja se nalazi u kupatilu.

Zato, ma koliko da je hotel u kome odsedate dobar, uvek bi trebalo da po ulasku u sobu proverite da li je ona očišćena kako treba, tvrdi Business Insider.

Čim uđete, proverite da li je tepih usisan, da li je toalet čist, a pregledajte i posteljinu, koja treba da je ispeglana i bela. Osim toga, ljudi koji su često na putu i puno vremena provode u hotelskim sobama, imaju razvijene sopstvene sisteme za proveru čistoće smeštaja. Jedan od saradnika Business Insidera predlaže da ukoliko hoćete da utvrdite da li osoblje u hotelu temeljno obavlja svoj posao, pogledate električni ketler (ako ga ima) ili aparat za pravljenje kafe. Ukoliko se redovno ne čiste, ovi uređaji ubrzo dobijaju naslage kamenca, i po tom detalju je lako zaključiti da li osoblje sobu čisti temeljno, ili ne obraća pažnju na detalje. Slična situacija je i sa daljinskim upravljačima i prekidačima za svetlo, koji se veoma retko čiste.

Prema mnogima, podjednako dobar indikator čistoće hotela je miris. Ukoliko je soba dobro usisana, očišćena i dezinfikovana, trebalo bi da miriše na svežinu. Ukoliko po ulasku osetite miris buđi ili ustajalosti, ovo nije dobar znak.

Suštinski, uprkos standardima i politikama koje hoteli sprovode po pitanju čistoće, nikada ne možete biti sigurni da će soba biti potpuno čista, jer je u jednačinu uključen i ljudski faktor. Zato, ako ne želite da rizikujete, preuzmite stvar u svoje ruke i iskoristite vlažne antibakterijske maramice, kojima ćete prebrisati daljinski upravljač, kvake, prekidače za svetlo, naslon kreveta, i dasku WC-a. U hotelu se nikada nećete osećati kao kod svoje kuće, ali ćete se na ovaj način svakako osećati prijatnije.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X