Dečak pobegao na Bali i za 4 dana spiskao 6.000 dolara

Dečak pobegao na Bali i za 4 dana spiskao 6.000 dolara

Dečak pobegao na Bali i za 4 dana spiskao 6.000 dolara

Rezignirana majka iz Australije zahteva da zna kako je moguće da je njen dvanaestogodišnji sin uspeo da se sam ukrca na dva leta i čekira u hotelu na Baliju, rentira motor bez vozačke dozvole i da za četiri dana ludog provoda potroši čak 6.000 dolara porodične ušteđevine.

Naime, dečak je nakon svađe sa roditeljima ukrao njihove kreditne kartice i uzeo svoj pasoš. Umesto da ode u školu, zaputio se pravo na aerodrom, gde je osoblje utvrdilo da ima 12 godina i da sme da leti bez pratnje odrasle osobe. Ni osoblje aviokompanije ni  policija nisu od njega tražili overeno odobrenje od roditelja, pa se dečak ukrcao na Jetstar-ov let i bez problema stigao na Bali.

Roditelji su kasnije po podne shvatili da je pobegao, nakon što su ih kontaktirali iz njegove škole, a saznali su gde je kada je jedan prijatelj video dečakovu sliku pored hotelskog bazena, koju je postavio na Facebook. Cela četvorodnevna avantura koštala je ovu porodicu 6.000 dolara, a mališa je na Baliju uspeo da rentira i motor bez vozačke dozvole, ali i da naruči pivo u baru.

Njegova majka je očajna, jer kaže da mu ovo nije prvi pokušaj bega i da je već molila policiju da mu ponište pasoš. U prethodna dva pokušaja ga je osoblje Qantas-a i Garuda-e zaustavilo na aerodromu i uz pomoć federalne policije vratilo roditeljima.

Iz aviokompanije Jetstar najavljene su revizije aerodromskih procedura u vezi sa maloletnicima koji putuju bez pratnje odraslih.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X