Jugoistočna Azija ispod turističkog radara

Jugoistočna Azija ispod turističkog radara

Jugoistočna Azija ispod turističkog radara

Iako je Jugoistočna Azija u poslednjih desetak godina postala veoma popularna destinacija za turiste i avanturiste, još uvek se mogu otkriti neka manje poznata, ali podjednako dobra mesta koja zaslužuju da budu posećena.

Dok Angkor Vat i zaliv Halong privlače milione turista svake godine, u Jugoistočnoj Aziji postoje i mesta koja su još uvek nedovoljno otkrivena i posećena, a podjednako su zanimljiva i vredna. Prošetajte se sa nama od mitskih planina na severu Vijetnama do tropskih arhipelaga Indonezije i otkrijte neke od najspektakularnijih krajolika koje masovni turizam još uvek nije dokačio.

Ha Žjang, Vijetnam
Vijetnamsku provinciju Ha Žjang na granici sa Kinom ne posećuje puno turista, a jedan od razloga je i nestabilna politička situacija praćena povremenim pobunama lokalnih manjinskih zajednica koje imaju separatističke težnje. Ovu provinciju odlikuju nestvarne prirodne lepote. Poznata je po oštrim i kupastim planinskim vrhovima, ekstremno strmim liticama i zaravnjenim dolinama. Turisti mogu da se upoznaju sa kulturnim različitostima tamošnjeg stanovništva, a najpopularnije turističke aktivnosti su vožnja automobilom ili motorom preko nekoliko spektakularnih planinskih prevoja.

Dolina Balijem, Zapadna Papua, Indonezija
Indonežanski deo ostrva Nova Gvineja, poznat pod nazivom Zapadna Papua, dom je plemena Dani. Za razliku od ostatka Indonezije, ovaj je region ostao izolovan od savremenih uticaja pa pešačenje do udaljenih sela omogućava posetiocima jedinstvenu mogućnost da se upoznaju sa načinom života lokalnih plemena i da uživaju u očaravajućim predelima doline Balijem.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Pulau Besar, Malezija
Ostrvo Pulau Besar nedaleko od istočne obale Malezije mnogi smatraju rajem na zemlji, a njegove lepote porede sa Maldivima, uz tu razliku da je znatno jeftinije. Ako tražite skrovite plaže na kojima ćete se odmoriti od gužve i uživati u miru i tišini netaknute prirode, Pulau Besar je idealna destinacija za vas.

Kuang Si vodopadi, Laos
Smešteni duboko u džungli, Kuang Si vodopadi privlače posetioce svojom lepotom. Brojne kaskade sa jezercima tirkizne vode, koja se prelivaju jedno u drugo, predstavljaju pravi odmor za oči. Na ovoj lokaciji su najpoznatniji najveći vodopad Kuang Si i „skriveni bazen“, do kojih se stiže klizavim planinskim stazama i preko brojnih drvenih mostića.

Zaliv Bai Tu Long, Vijetnam
Zaliv Ha Long je na listi svetske baštine UNESCO-a i privlači milione turista svake godine, zbog čega se ovde osećaju posledice masovnog turizma. Ako želite da vidite kršne, džinovske stene koje vire iz idealno mirnog smaragdnog okeana, a da izbegnete reke turista, onda je alternativa zaliv Bai Tu Long.

Ostrva Radža Ampat, Indonezija
Indonežanski arhipelag sa 1.500 ostrva i ostrvaca nedaleko od obale indonežanske Papue, predstavlja kolaž koralnih grebena, džungli i belih peščanih plaža. Mnogi ga smatraju najlepšim tropskim arhipelagom u Jugoistočnoj Aziji. Ovde živi preko 75 posto svih svetskih vrsta korala. Poznato je stanište morskih konjica i barakuda. Idealna je destinacija za ronioce.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X