Do egipatske vize od sada i online

Do egipatske vize od sada i online

Do egipatske vize od sada i online

Građanima Republike Srbije potrebna je viza za boravak u Egiptu, a to važi i za kratke turističke posete.

Za dobijanje jednokratne turističke vize koja važi 30 dana potreban je pasoš koji će važiti još bar 6 meseci od datuma putovanja, a naši građani su mogli da apliciraju u ambasadi u Beogradu ili na graničnom prelazu (isključivo u turističke svrhe, a pogranične vlasti imaju pravo da traže dodatnu dokumentaciju). Cena jednokratne vize u ambasadi iznosi 12 dolara, a na aerodromu 25 dolara.

Ali od decembra, naši građani imaju mogućnost da za egipatsku vizu apliciraju online, pitem sajta visa2egypt.gov.eg, najmanje sedam dana pre planiranog putovanja. Cena jednokratne vize je 25, a višekratne 60 dolara. Osim važećeg pasoša, aplikanti za vizu moraju da budu u mogućnosti da vrše online plaćanje (platnim karticama) i da imaju email adresu na koju će im stići elektronska viza koju zatim treba da odštampaju. Deca mlađa od 16 godina mogu da putuju besplatno sa vizom svojih roditelja.

Službenici na graničnim prelazima i dalje mogu da vam traže dodatnu dokumentaciju, tako da bi bilo dobro da sa sobom imate kopije potvrde o rezervaciji smeštaja, povratne avionske karte, a u slučaju putovanja preko turističke agencije, i kopiju polise putnog zdravstvenog osiguranja.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *