Doručak sa žirafom

Doručak sa žirafom

Doručak sa žirafom

Safari je jedna od najstarijih aktivnosti, ali u jednom hotelu u Keniji on već pola veka ima sasvim novo značenje.

Kada je nastao, safari je bio klasičan lov na afričke životinje i to ne samo iz kakve koristi već često iz običnog bolesnog zadovoljstva.

Danas je, na svu sreću, safari vrsta putovanja po Africi tokom koga se putnici sreću sa raznim divljim životinjama, obilaze njihova staništa i posmatraju ih u prirodnom okruženju bez namere da im naude.

Jedan hotel u Keniji deli istoriju safarija i danas predstavlja suštu suprotnost onome što je bio kada je otvoren daleke 1932. godine.

Žirafina kuća (Giraffe manor) je hotel u Najrobiju u Keniji. Nalazi se na južnom obodu grada, na početku Nacionalnog parka Najrobi. Sagrađen je u stilu škotske lovačke kuće kakve su koristili tamošnji plemići kao bazni kamp za lov. Razlog je taj što je tridesetih godina prošlog veka nastao i trend safarija, gde bi bogati Evropljani odlazili u Afriku u surovi lov na divlje životinje sa jedinim ciljem osvajanja što većeg trofeja.

Sve se menja sedamdesetih godina, kada tada novi vlasnici hotela Džok i Beti Lesli-Melvil zbrinjavaju jednu mladu žirafu kojoj daju ime Dejzi. Od tada hotel postaje dom mnogim mladim životinjama u kojima one imaju svoje sigurno utočište i svu neophodnu brigu. Osim žirafa po kojima hotel i nosi ime, tu su još i bebe nilskih konja i slonova.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Foto: Giraffe Manor / www.thesafaricollection.com

Novi vlasnici, od aprila 2009. nastavili su sa tom tradicijom, a krdo žirafa danas je naraslo i sloodno se šeta po imanju velikom skoro pet hektara.

Gosti ovog malog hotela, koji raspolaže sa samo 12 luksuzno opremljenih soba, imaju mogućnost da se druže sa elegantnim životinjama dva puta tokom dana. Ujutro i uveče žirafe se puštaju na ispašu, a omiljena im je aktivnost da „dosađuju“ gostima hotela. Naravno, u tom druženju uživaju i jedni i drugi.

Žirafe se tokom doručka ili popodnevnog čaja šetaju po terasi hotela između stolova za kojim gosti doručkuju ili ručaju, a veoma često vole da zavire i unutra i da proture svoju glavu kroz otvorene prozore ili vrata sa namerom da od razdraganih gostiju dobiju kakvu poslasticu.

Foto: Giraffe Manor / www.thesafaricollection.com

Hotel Giraffe Manor je postao jedan od najskupljih hotela na svetu. Dan u njemu košta od 620 dolara. Pripada lancu Safari Collection hotela u Keniji, koji svi nude jedinstven i neponovljiv doživljaj. Ovaj hotel posebno predstavlja vremeplov nudeći gostima originalan karakter tridesetih godina prošlog veka. Najznačajnija aktivnost koja je na raspolaganju gostima je hranjenje životinja i druženje sa njima.

Oni koji to žele mogu preko hotela da uplate i neki od brojnih safari i klasičnih turističkih paketa koji obuhvataju obilaske jezera Turkana, koje se smatra kolevkom civilizacije, odlazak na obalu Indijskog okeana, posetu brojnim safari parkovima uključujući i Serengeti.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Foto: Giraffe Manor / www.thesafaricollection.com

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X