Drama oko Uber-a se nastavlja u Londonu

Drama oko Uber-a se nastavlja u Londonu

Drama oko Uber-a se nastavlja u Londonu

Novi direktor Uber-a se u ponedeljak javno „pokajao“ zbog brojnih kompanijinih grešaka iz prošlosti, samo nekoliko dana nakon odluke londonske Agencije za saobraćaj da mu ne produži licencu za rad.

Dara Khosrowshahi je za londonske medije pripremio izjavu u kojoj, između ostalog, navodi „da je kompanija, kako se širila, tokom vremena mnoge stvari radila pogrešno“. Potvrdio je da će Uber uložiti žalbu na odluku o neproduženju licence za rad, ali uz jasan stav „da smo svesni da moramo da se menjamo“.

„Nećemo biti savršeni, ali ćemo vas slušati, trudićemo se da budemo dugoročni partneri sa gradom kojem služimo, i poslovaćemo sa skromnošću, integritetom i strašću“, navodi se u pismu.

Od kada je nastala, kompaniju prate skandali u vezi sa poslovanjem, optužbama za seksizam, ilegalno korišćenje softvera radi obmanjivanja Agencije za saobraćaj. Takođe je bila predmet žalbi taksi kompanija, koje tvrde da vozači Uber-a ne moraju da se povinuju istim standardima za licenciranje kao „obični“ taksisti, zbog čega su u prednosti.

Pismo izvinjenja stiže nakon višednevne razmene teških reči između predstavnika Uber-a i londonskog gradonačelnika Sadika Kana, koji je izjavio da sve kompanije koje posluju u gradu „moraju da igraju po pravilima“ i da ljudi koji su ljuti zbog odluke agencije, za nju treba da krive Uber.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X