Dubai Pass za jeftiniji obilazak grada

Dubai Pass za jeftiniji obilazak grada

Dubai Pass za jeftiniji obilazak grada

Dubai je grad sa mnoštvom jedinstvenih turističkih atrakcija koje mogu da zadovolje ukus i najzahtevnijih posetilaca, ali ulaznice za njihov obilazak nisu nimalo jeftine.

Ako želite da posetite najvišu zgradu na svetu, Burdž Kalifu, moraćete da izdvojite od 37 dolara za pristup Observation Deck-u. Poželeli ste da se u avgustu na skijama spustite niz spust u tržnom centru? Za dnevni ski-pass ćete morati da izdvojite 75-80 dolara. Ulaznica za Dubai Dolphinarium košta 20 dolara, dok ćete za posetu Legoland-u morati da izdvojite 78 dolara.

Na nedavno održanom Arabian Travel Market-u u Dubaiju, jedna od glavnih vesti je bila upravo uvođenje prepaid Dubai Pass-a, namenjenog stranim posetiocima.

Ovo je još jedan u nizu poteza Turističke organizacije Dubaija, čiji cilj je da u grad privuku još veći broj turista i da im omogući još lakši pristup atrakcijama i nezaboravno iskustvo u Dubaiju.

Dubai Pass je all-inclusive prepaid propusnica koja se kupuje online i omogućava ulazak u preko 30 atrakcija u Dubaiju. Prema navodima Turističke organizacije grada, u nekim slučajevima možete uštedeti i do 60% na cenu ulaznice.

Trenutno postoje dve varijante Dubai Pass-a – Dubai Select i Dubai Unlimited. Prva košta 108 dolara (za odrasle) i važi 7 dana. Omogućava pristup za tri različite atrakcije koje se biraju na sajtu turističke organizacije. Dubai Unlimited košta 245 dolara i omogućava pristup na sve 33 lokacije, ali važi samo 3 dana.

Da biste kupili Dubai Pas, posetite stranicu www.visitdubai.com i odaberite željeni paket. Platite online. Možete da odaberete da svoju propusnicu preuzmete na aerodromu ili da koristite iPass koji ćete dobiti putem email-a. Dubai Pass pokažite na ulazu za pojedinačne atrakcije ili je koristite prilikom rezervisanja termina za posetu.

Dubai Pass će turistima biti dostupan od 16. maja.

Šta još treba da znate
Dubai Select Pass je validan sedam uzastopnih dana, a Dubai Unlimited Pass tri dana. Svaku atrakciju možete da posetite samo jednom. Neke od atrakcija morate da bukirate unared. Ne postoje porodični paketi. Cena Dubai Pass-a može se menjati u zavisnosti od sezone. Neke lokacije su dostupne samo van vremena najvećih gužvi (na primer, Observation Deck na Burdž Kalifi).

Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Nedavno sam bila u Dubajiu, i ova kartica bi mi baš puno značila. Previše je lepih stvari, a cena karata za obilaske nije mala. Šteta što je nisu izbacila malo ranije 🙂

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X