Ešerihija u hotelu u kome je umrlo dvoje turista

Ešerihija u hotelu u kome je umrlo dvoje turista

Ešerihija u hotelu u kome je umrlo dvoje turista

Nezavisna testiranja sprovedena u hotelu u Hurgadi u kome je nedavno pod nerazjašnjenim okolnostima umro britanski par, otkrila su prisustvo stafilokoknih bakterija i u velikom broju ešerihije koli, koja može da izazove ozbiljna trovanja hranom.

Ipak, kompanija Thomas Cook preko koje je par putovao, saopštila je da ovi rezultati ipak ne objašnjavaju njihovu iznenadnu smrt u Steigenberger Aqua Magic Hotel.

Thomas Cook je angažovao nezavisne stručnjake za proveru higijene i kvaliteta vode da sprovedu testove i uzorkuju hranu, vodu i vazduh u hotelu. Testovi su obuhvatali i kvalitet vode u bazenima, nivo ugljen-monoksida i ugljen-dioksida, sistem za klimatizaciju i provere sistema za skladištenje i pripremu hrane. Ipak, pristup sobi u kojoj je bračni par umro im nije bio dozvoljen, budući da je ona zapečaćena od strane egipatskih vlasti.

Testovi vezani za hranu i higijenske standarde otkrili su postojanje ešerijihe koli i stafilokoka, i to u velikom broju, dok prisustvo šigele, listerije i salmonele nije zabeleženo. Rezultati ostalih testova bili su u okviru normalnih vrednosti.

Tomas Cook je rezultate objavio i u saopštenju naveo da su u hotelu standardni neočekivano opali u odnosu na inicijalnu proveru, koju kompanija sprovodi pre uspostavljanja saradnje sa svim hotelima. Tomas Cook je zbog smrti britanskog para u ovom hotelu, kao i zbog više zabeleženih slučaja trovanja hranom, prebacio 300 svojih putnika u drugi hotel.

Zbog ovog incidenta kompanija će uvesti praksu vanrednih stručnih procena higijenskih standarda u svim hotelima u kojima se zabeleži veći broj prijavljenih zdravstvenih problema.

Što se tiče britanskog para, koji je iznenada preminuo tokom letovanja u ovom hotelu u Hurgadi, još uvek se očekuju rezultati autopsije, koji bi trebalo da rasvetle ovaj slučaj.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X