Formula za bezbrižan odmor – putno osiguranje i pomoć na putu

Formula za bezbrižan odmor – putno osiguranje i pomoć na putu

Formula za bezbrižan odmor – putno osiguranje i pomoć na putu

Leto je vreme opuštanja i odmora. Ovo je period kada sebe i svoju porodicu najzad možemo da obradujemo putovanjem, koje dolazi kao svojevrsna nagrada za prethodnu poslovnu godinu i uložen trud. Kako bismo mogli sasvim da se opustimo i pravimo nove planove, neophodna nam je sigurnost.

Jedan od načina da se obezbedimo i predupredimo sve nepredviđene okolnosti koje bi mogle da nam pokvare dugoočekivani odmor jeste kupovina polise putnog osiguranja, za koju se neretko kaže da je u inostranstvu važnija i od pasoša.

Dostupni podaci pokazuju da troškovi najjednostavnijih zdravstvenih usluga u inostranstvu mogu da dosegnu i nekoliko stotina evra – pregled u Grčkoj u proseku staje 250, a u obližnjoj Turskoj i do 600 evra. U slučaju ozbiljnije iznenadne bolesti ili povrede koja zahteva boravak u bolnici, taj iznos može da dođe i do 400 u Grčkoj, odnosno vrtoglavih 2.000 evra dnevno u Turskoj! Naspram ovih troškova, putno osiguranje čini se kao zanemarljiva investicija za koju je, u proseku, po danu boravka u inostranstvu potrebno izdvojiti svega jedan evro za pokriće od 30.000 evra.

Putno osiguranje – zdravstvena nega, ali i zaštita od krađe prtljaga i dokumenata
U UNIQA osiguranju za 10 dana boravka u Evropi, za standardni paket potrebno je izdvojiti nešto manje od 1.300 dinara za individualno i 3.500 dinara za porodično osiguranje. Pokriće u oba slučaja iznosi 30.000 evra.

Osiguranje obezbeđuje neophodne lekarske tretmane, lekove, rendgenske i ultrazvučne preglede, medicinski prevoz i hospitalizaciju. Uz neznatnu doplatu, moguće je dogovoriti i pravnu zaštitu, pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata, nestanka prtljaga ili kašnjenja aviona.

Operateri UNIQA Centra za pomoć, klijentima su dostupni 24/7. U slučaju bolesti ili nezgode, korisnike upućuju u najbližu zdravstvenu ustanovu, bez potrebe da bilo šta direktno plaćaju bolnici. Odnedavno, prijava štete moguća je i preko Viber broja, što donosi značajne uštede na troškovima telefoniranja.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Pomoć na putu – bezbedni na našim i drumovima u inostranstvu 24/7
Ako se u obzir uzme da u našoj zemlji svaka četvrta osoba, bilo da putuje službeno ili porodično, za prevozno sredstvo najradije bira automobil, onda se kao logičan dodatak putnom osiguranju nameće i pomoć na putu.

Iznenadni kvar na automobilu, koji se kako statistika pokazuje takođe najčešće događa tokom letnjih putovanja, gubitak ključeva ili prazan rezervoar – stvari su koje svakome od nas mogu da unište naizgled savršeno isplanirano putovanje i dugoočekivani odmor. Slično troškovima lečenja u inostranstvu i cene popravke ili šlepanja četvorotočkaša takođe mogu biti paprene i kreću se od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra.

Na sreću, danas postoje različiti paketi osiguranja koji pokrivaju gotovo sve nepredviđene situacije koje vozače mogu da zadese na drumu. U UNIQA osiguranju pomoć na putu moguće je kupiti već od 2.362 dinara, a korisnicima je podrška obezbeđena 24/7. Osim šlepa i popravke automobila na licu mesta obuhvata brojne pogodnosti za koje mnogi vozači ni ne znaju. Slanje rezervnih delova, goriva ili ključeva, troškovi parkiranja pokvarenog i najam drugog zamenskog automobila, kao i prevoz i smeštaj vozača i njegovih putnika, samo su neka od brojnih pokrića ovog osiguranja.

Putno osiguranje i pomoć na putu je moguće nabaviti putem vebšopa (www.uniqa.rs), kao i u UNIQA poslovnicama širom zemlje.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X