Travel Forum
05.09.2010. 04:50 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Bezbednost u noćnom vozu Beograd - Beč  (Pročitano 2637 puta)
Lucia
Junior
*

« poslato: 05.06.2008. 15:29 »

Da li je neko nedavno putovao noćnim vozom Beograd – Beč? Zanimaju me vaša iskustva u vezi bezbednosti u tom vozu.

Pravim kombinaciju za jedno Interrail putovanje kroz EU pa bi mi se finansijski i vremenski ovaj voz dobro uklopio u plan. Medjutim plaše me priče o pljačkama u tom vozu, naročito u spavaćim kolima. Putnici su bili opljačkani od noćnih posetilaca koji verovatno u voz ulaze negde u Madjarskoj i dok svi spavaju (navodno naprskaju još i gas za uspavljivanje, u neke kabine se može ući skidanjem pregrade izmedju naredne, u dilu su sa kondukterima i sl.) obave svoj posao a da žrtva to tek ujutru shvati. Mojoj se prijateljici upravo to desilo, a ima i drugih svedoka sličnih situacija.

Sve te priče potiču od pre nekoliko godina, da li se situacija u medjuvremenu popravila? Sva vaša iskustva bi mi značila. Hvala!
Sačuvana
mirjana
Junior
*

« Odgovor #1 poslato: 09.07.2008. 14:18 »

Ja sam se vracala tim vozom iz Beca krajem prosle godine (krajem oktobra) i nisam imala nikakvih problema.
U kusetu nas je bilo troje (starija zena, momak od tridesetak godina i ja). Cula sam i ja price o pljackama, ali sve je bilo ok! Kad je voz krenuo, povukli smo rezu na vratima i tako je bilo do austrijsko-madjarske granice. Iako zvanicne granice nema, policija je ipak prosla kroz voz - austrijska policija je samo projurila, dok se madjarska malo duze zadrzala u proveri pasosa i viza..
Nakon te kontrole, opet reza na vratima i spavanje do madjarsko-srpske granice..
Domacin kola je bio fin gospodin i zaista se ni u jednom trenutku nisam osetila ugrozeno.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2005, Simple Machines LLC Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!