Travel Forum
05.09.2010. 04:06
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
Da niste izgubili svoj
aktivacioni e-mail?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti
:
Početna
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Travel Forum
>
Sve o turizmu i putovanjima
>
Transfer
>
Bezbednost u noćnom vozu Beograd - Beč
Stranice: [
1
]
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Bezbednost u noćnom vozu Beograd - Beč (Pročitano 2636 puta)
Lucia
Junior
«
poslato:
05.06.2008. 15:29 »
Da li je neko nedavno putovao noćnim vozom Beograd – Beč? Zanimaju me vaša iskustva u vezi bezbednosti u tom vozu.
Pravim kombinaciju za jedno Interrail putovanje kroz EU pa bi mi se finansijski i vremenski ovaj voz dobro uklopio u plan. Medjutim plaše me priče o pljačkama u tom vozu, naročito u spavaćim kolima. Putnici su bili opljačkani od noćnih posetilaca koji verovatno u voz ulaze negde u Madjarskoj i dok svi spavaju (navodno naprskaju još i gas za uspavljivanje, u neke kabine se može ući skidanjem pregrade izmedju naredne, u dilu su sa kondukterima i sl.) obave svoj posao a da žrtva to tek ujutru shvati. Mojoj se prijateljici upravo to desilo, a ima i drugih svedoka sličnih situacija.
Sve te priče potiču od pre nekoliko godina, da li se situacija u medjuvremenu popravila? Sva vaša iskustva bi mi značila. Hvala!
Sačuvana
mirjana
Junior
«
Odgovor #1 poslato:
09.07.2008. 14:18 »
Ja sam se vracala tim vozom iz Beca krajem prosle godine (krajem oktobra) i nisam imala nikakvih problema.
U kusetu nas je bilo troje (starija zena, momak od tridesetak godina i ja). Cula sam i ja price o pljackama, ali sve je bilo ok! Kad je voz krenuo, povukli smo rezu na vratima i tako je bilo do austrijsko-madjarske granice. Iako zvanicne granice nema, policija je ipak prosla kroz voz - austrijska policija je samo projurila, dok se madjarska malo duze zadrzala u proveri pasosa i viza..
Nakon te kontrole, opet reza na vratima i spavanje do madjarsko-srpske granice..
Domacin kola je bio fin gospodin i zaista se ni u jednom trenutku nisam osetila ugrozeno.
Sačuvana
Stranice: [
1
]
Štampaj
« prethodna tema
sledeća tema »
Prebaci se na:
Izaberite destinaciju:
-----------------------------
Sve o turizmu i putovanjima
-----------------------------