Travel Forum
05.09.2010. 04:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Obimnost casopisa  (Pročitano 428 puta)
vlada282
Junior
*

« poslato: 25.03.2010. 02:21 »

Kako je gospodin urednik citac misli pa sve zna sta cemo mu rec,i necu biti opsiran vec cu sazeto izneti problem u nameri da svima onima koji citaju ovaj forum i razmisljaju o tome da se pretplate na TM ili odluce da ga pojedinacno kupuju upozorim da o tome dobro razmisle.
Ovo je i svojevrstan odgovor na uredjivacku politiku TM.

1. Obim casopisa

Brojevi TM 97,98,99 su imali 96 strana
    Broj TM 100 je imao 112 strana
    Brojevi TM 101,102,103,104 su imali 80 strana
    Dvobroj TM  105,106 samo 96 strana
    Brojevi TM 107,108,109,110 su imali 80 strana
    Broj TM 111 tricavih 64 strana

Posto nemam te nadprirodne sposobnosti da citam misli, kao gospodin urednik, stavljen sam u jednu ozbiljnu dilemu.
Kada isti kaze da se vracamo u standardnu formu citalac se zbuni.Da li je standardna forma 112 stranica? 96? 80? 64? ili 48 koliko je imao jednobroj u okviru dvobroja od 96 strana?
Vidite da je konstatacija na mestu pa zato i trazim odgovor na pitanje sta je to standardna forma jer pojam standardno je sve samo ne pojam koji se moze vezati za TM.

2.Redovnost

Dugo sam ukazivao na cinjenicu da mi(citaoci) neznamo kada casopis izlazi pocetkom,krajem ili sredinom meseca i kog meseca.
Drago mi je da je ta dilema razresena ali ono sto nije razreseno jeste da li ce dvobroj izlaziti u julu ili u januaru kao i da li ce se taj TM zvati dvobroj radi reda ili iz realnih razloga?
Moje misljenje je da citaoci u sto skorije vreme treba da budu obavesteni o tome kada ce izlaziti dvobroj,a to da li ce izlaziti u junu ili januaru je stvar uredjivacke politike TM u koju mi(citaoci) ne bi smeli da se mesamo.
Takodje smatram da dvobroj treba sadrzinski da odgovara svom nazivu.To sto se casopis sa 80 strana poveca na 96 nikako ne bi mogao da predstavlja dvobroj.Dvobroj mora imati ako ne dupli broj strana u odnosu na pojedinacan broj, ono bar priblizan broj duplom broju strana.

3.Marketing

Zelim prvo da vam cestitam na ideji TM emisije i da vam kazem da je ona pravi potez.Putem nje mnogi su saznali da TM uopste postoji i to je prava prilika da se prosirite na trzistu.Travel card predstavlja jos jedan plus za TM.
No cini mi se,a vi me razuverite,da vam je polje marketinga malo zatajilo.
Travel card je kartica koju dobijaju godisnji pretplatnici i koja pruza popuste na usluge navedene u TM.
Medjutim treba razmisliti prilikom odabira sta citaocima ponuditi.Moje shvatanje je da citaocima(putnicima) treba pruziti pre svega ono sto oplemenjuje dusu a to su putovanja,jezici i knjige a tek onda carape,kisobrani,garnisle...

T-card pruza popuste na brojne agencijske usluge i to pozdravljam(mada bih tu listu znatno prosirio)
T-card pruza popust za skolu jezika ekvilibrijum u Beogradu i Angliju u Novom Sadu pa se pitam da li one imaju neki monopol u TM?
Zasto niste pregovarali sa Institutom Kolarac,Institutom Servantes,Gete institutom?I ukoliko jeste zasto ih nema u listi mogucih popusta?
Vidim da se zalazete za citanje pa u TM postoji redovna rubrika koja je posvecena knjigama, ali u listi mogucih popusta nema niti jedne knjizare.Je li tesko pregovarati sa deretom,prosvetom,narodnom knjigom,platoom ...?Mislim da nije.

4.Beogradski sajam turizma

U broju 110 najavili ste Beogradski sajam turizma i posvetili mu citave dve strane.U redu shvatio sam da je to samo najava i da cete u broju 111 napisati sve o tome kako je sajam protekao,koje su ponude povoljne,...Ono nista, ni reci!
Shvatite da ima nas dosta koji citamo ovaj casopis a koji ,silom prilika,nismo bili u mogucnosti da posetimo ovaj sajam.I tu na scenu stupate vi i snabdevate nas sa svezim informacijama.Ali Taja je zatajio.
Zar Beogradski sajam nije bio idealno mesto gde se TM moze predstaviti ?
Zar sajam nije bio idealno mesto gde se moze stupiti u kontakt sa agencijama iz celog sveta?
Zar sajam nije bio idealno mesto da se stupi u kontakt sa potencijalnim partnerima?
Ako ne znate ja cu vam reci JESTE!

5.Opravdanja

Vasa opravdanja zbog kasnjenja sa izlaskom casopisa,broja strana,vracanja u staru formu itd. nailazila su na (uglavnom) razumevanje,ali znajte da i mi imamo odredjeni prag tolerancije.Najlakse bi nam bilo da se okrenemo ,ostavimo casopis i okrenemo se internetu gde sve informacije mozemo naci.Ali to nasa namera nije.Nasa namera jeste da konstruktivnim predlozima i zajednickim naporima ostvarimo cilj a to je da TM iz dana u dan bude sve bolji.Zato vas molim da ne vredjate nasu inteligenciju sa tim nije dosla kriza,dosla je,prosla je ,nije.Dovoljno nam je sto nas je Djelic uveo u EU,Dinkic dao 1000 evraa Mrkonja izgradio koridor 10 pa nemojte i vi.
Nije normalno da ste u februaru znali da se vracamo u standardnu formu a u martu je dosla kriza.
Sama ova igra vas cini da ispadnete smesni, a mi pored vas jos smesniji jer u njoj svesno ucestvujemo.
Morate biti svesni koju titulu nosite a to je "glavni i odgovorni urednik".E pa posto ste glavni i odgovorni budite u skladu sa titulom pa realizaciju projekta TM isplanirajte na duge staze a ne iz dana u dan jer vam titula to nalaze.

Nadam se da cete bar neki od predloga usvojiti u zajednickom intertesu.

Do sledeceg javljanja

Vladimir
Sačuvana
leone
Senior
**

« Odgovor #1 poslato: 10.04.2010. 09:32 »

Ja  se vise ni ne secam kad sam prestao da kupujem TM. Pretpostavljam pre jedno dve godine,mozda malo manje.
Razlozi?
Svetska ekonomska kriza.  Zelenko
Padne rapidno kvalitet TM,a cena oistane ista. Cak se i poveca.
I vidim da mi je odluka bila kvalitetna i pravovremena.
Vidim da i drugi misle skoro isto sto i ja i dve godine ,nakon sto sam prestao da trosim pare na TM.
Zaboravio si jos jedno ad napomenes.
64 starnice ili 80,a budi ljubazan pa prebroj stranice pod reklamama,direktnim i indirektnim,i shvatices da gotovo ne postoji sem Uvodnika ,glavnog urednika,tekst koji nijsu uredjivali marketing menadzeri,necega ili nekoga.Nema tu vise istinskog putovanja,putovanja radi odmora ili iz ciste ********, sve svelo ko ce "novinara" da zovne za dzabaka,i jos da mu tutne kesa da ovaj napise koju lepu o njegovom risortu. Sto je najcrnje to ej bolja opcija,gora opciaj se cesce desava,nahrane i napoje novinara a onda mu PR menadzeri i ostali lezilebovici daju zvanicno saopstenje s anjegovog putovanja,te on to"inkorportira" u svoj autortski tekst.

Ako sam dao pare za magazin o putovanjima,ne pada mi an pamet ad citam prednosti kupovine EXTRA LARGE PAKOVANJA AVON TAMPONA!
Puno pozdrava,
Vas leone.....
« Poslednja izmena: 12.04.2010. 10:46 Travel Magazine » Sačuvana
Manager
Senior
**

« Odgovor #2 poslato: 11.04.2010. 18:35 »

Na zalost, mogu samo da se slozim sa prethodno iznetim tvrdnjama. Travel sam prestao da kupujem pre oko godinu i po dana iz istih razloga koje su naveli Vlada i Leone. Ranije sam se uvek radovao i cekao sledeci mesec kada ce da izadje novi broj, citao ga od korica do korica. Posle toga sam postao ravnodusan, kao ok, evo jos jednog broja i nista posebno. Onda sam poceo da uvidjam da bacam novac kada kupujem Travel, pa sam prestao i da ga kupujem. Travel nije jedini casopis koji kupujem, pored ovoga citam i Ekonomist, NIN, Vreme, Mens Health, Playboy redje ako ima neki dobar intervju... Uglavnom, ovi casopisi nisu izgubili ni na kvalitetu, ni na kvantitetu uprkos krizi. Slazem se da su ovo velika imena sa vecim budzetima i tirazom od Travela (pretpostavljam), ali ako se smanji broj strana, zar mora da se smanji i kvalitet teksta? Neka bude 50 strana ako je stvarno neisplativo, ali neka tih 50 strana lici na nesto, da su tekstovi zanimljivi, putopisi sa korisnim informacijama ili jednostavno neki autorski tekst o putovanju, nekoj destinaciji, nekoj aktivnosti... Ovo sada je slikovnica sa reklamama i prepakovanim tekstovima sa interneta. Nadam se da ce Travel ponovo biti onaj stari...

Jos jedno opazanje: Pohvale za to sto nema cenzure na forumu, gde se ne brisu negativni postovi i slicno. Sa druge strane, Vlada je pre vise od dve nedelje postavio ovaj upis gde jepostavio vise pitanja, a jos uvek mu niko nije odgovorio. Moderacija foruma dodatno odaje los utisak...
Sačuvana
Travel Magazine
Travel magazine
Senior

« Odgovor #3 poslato: 12.04.2010. 12:07 »

Dragi Manager,

Ukoliko ste procitali poslednjih nekoliko brojeva Travel-a pretpostavljam da ste primetili da nismo "slikovnica sa reklamama", sta vise, skoro da ih uopste i nema. Kamo srece da je drugacije onda ne bismo ni pricali na ovu temu, casopis bi i dalje isao na 116 strana i svi bismo bili zadovoljni.

Pozdrav,
Travel Magazine
Sačuvana
leone
Senior
**

« Odgovor #4 poslato: 12.04.2010. 20:47 »

Citat
Pohvale za to sto nema cenzure na forumu, gde se ne brisu negativni postovi i slicno.

To mi daje malo nade ad ce opet TM biti dobar,ako je sef voljan da cuje i istrpi kritiku to je prvi korak ka popravljanju situacije.
Sto rece menadzer i ja pratim slicne casopise,tipa NIn i ekonomist,i nije im opao kvalitet izvornog teksta. Malo se vreme promenilo,pa dans realno nema ni potrebe da se kupuje stampano izdanje,dovoljno je reci da citam FT svaki dan za dzabaka. Ako FT mora da da dzabe informaciju,bogami ostali ...

eto toliko,budite pozdravljeni i uzivajte u putovanjima
Sačuvana
Travel Magazine
Travel magazine
Senior

« Odgovor #5 poslato: 13.04.2010. 11:14 »

Mi smo uvek voljni da poslušamo kritike, ako su konstruktivne i dobronamerne, ali o nekim stvarima se ne moze govoriti dok se ne "probaju te cipele"...
Kao i uvek, mi se zaista trudimo da budemo sto bolji zbog Vas. Jer mi i jesmo tu zbog Vas, a ne obrnuto.

Pozdrav,
Travel Magazine
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2005, Simple Machines LLC Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!