Francuz izbačen sa kruzera zbog organizovanja pobune

Francuz izbačen sa kruzera zbog organizovanja pobune

Francuz izbačen sa kruzera zbog organizovanja pobune

Francuski putnik je izbačen sa luksuznog kruzera kompanije Costa Cruises, jer je pokušao da organizuje pobunu na brodu, nakon što je kapetan otkazao dva ostrvska izleta i putnicima kao kompenzaciju dao vaučere od 150 eura za plaćanje brodskih sadržaja.

Krstarenje iz snova oko Madagaskara, Mauricijusa, Reiniona i Sejšela na Costa-inom brodu neoRiviera pretvorilo se u pakao, kada je dva dana nakon početka putovanja kapatan objavio da se ukidaju planirane tri stanice na Madagaskaru, zbog izbijanja epidemije kuge. Ostrvo se inače bori sa epidemijom bubonske i pneumonične kuge, koju je Svetska zdravstvena organizacija okarakterisala kao ozbiljnu pretnju za čitav region Indijskog okeana. Prijavljeno je više od 1.000 zaraženih, a već ima i preko 100 žrtava bolesti.

Francuski šef, Alain Jan, koji je na krstarenje krenuo sa ženom, objasnio je da su bili spremni da prihvate ova otkazivanja zbog opake bolesti, ali kada im je sutradan saopšteno da su i dva izleta u Nosy Be i Diego Suarez na Mauricijusu takođe otkazana, stvari se se otele kontroli. Nakon što je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da je glavni deo putovanja otkazan i da će putnici putovanje provesti na brodu i dobiti novčanu nadoknadu od samo 150 eura, i nakon što mu se niko od posade nije obratio, gospodin Jan je organizovalo protest u restoranu, kome je prisustvovalo 60 putnika.

Kada je kapetan odbio da promeni kurs, „pobunjenici“ su organizovali drugi protest, kada je brod bio u blizini Sejšela. Iznerviran, kapetan je pozvao lokalnu policiju, čiji su se predstavnici ubrzo ukrcali na brod. Nakon kratkog objašnjavanja, muž i žena su sprovedeni na kopno, gde su u hotelu na Sejšelima proveli dve noći, a zatim su o trošku kompanije Costa odleteli kući, na ostrvo Reinion.

Ovaj gospodin se kasnije susreo sa saputnicima sa krstarenja, koji su se žalili na način na koji su tretirani na brodu. Najveća optužba na račun kompanije je u vezi sa činjenicom da je Costa mesecima znala za slučajeve kuge u ugroženim područjima, ali da namerno nije menjala program niti je o riziku obavestila putnike.

Costa Cruises je negirala ove tvrdnje.Kompanija je uložila maksimalan napor da sačuva ekskurzije na Madagaskaru i sagledala je sve alternative.“ Iako je izrazila razumevanje za razočaranje putnika, kompanija je naglasila da su apsolutni prioritet ipak njihova sigurnost, zdravlje i dobrobit.

Costa je pojasnila da su vlasti Mauricijusa izrazile zabrinutost zbog situacije na Madagaskaru, i zahtevale da putnici prvo moraju da budu izolovani u karantinu, kako bi se uverili da neko od njih nije zaražen. Imajući u vidu kašnjenje koje bi to izazvalo, i još veće kašnjenje u slučaju mogućih sumnji na zarazu, u Costa-i su donelu tešku odluku da putovanje svedu na Sejšele i Reinion.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *