Gde bi trebalo da otputujete u 2017, I deo

Gde bi trebalo da otputujete u 2017, I deo

Gde bi trebalo da otputujete u 2017, I deo

Evropa je uvek dobra ideja. Međutim, sledeće godine neka mesta su možda zanimljivija od drugih. Od proslave nezavisnosti Finske do odlaska u Bordo kako biste isprobali novi francuski brzi voz, u nastavku su predlozi putovanja na koja bi trebalo da odete tokom naredne godine…

1. Malta

Serija „Igra prestola“ je postavila ovo mediteransko ostrvo u centar pažnje. Posetioci ovde mogu da očekuju tone istorije, tri lokaliteta sa liste svetske kulturne baštine, uključujući i prestonicu zemlje, Valetu, kao i sedam hramova za koje se veruje da su neki od najstarijih očuvanih objekata na svetu. Malta je, takođe, poznata i po svojim plažama, lukama ispunjenim brodićima i sjajnom noćnom životu.

2. Lisabon, Portugalija

Časopis „Travel + Leisure“ izabrao je Portugaliju za destinaciju 2017. godine, a slikoviti Lisabon je definitivno vredan posete, jer je u pitanju grad koji vrvi od istorijskih znamenitosti, muzeja i crkava. Osim toga, cene su niže nego u ostatku Evrope.

3. Island

Tokom ove godine Island je već bio jako popularna destinacija, a ovaj trend ne pokazuje znake jenjavanja. Ova zemlja je izuzetno bezbedno mesto, a nudi zadivljujuće prizore, od Plave lagune do Galfos vodopada.

4. Sankt Peterburg

Ovaj ruski grad je već drugu godinu zaredom izabran za najbolju destinaciju u Evropi od strane „World Travel Awards“. Ukrašene gradske palate i crkve kao i bogata istorija čine Sankt Peterburg idealnim odredištem za turiste.

5. Orhus, Danska

Orhus, drugi po veličini grad u Danskoj, proglašen je za Evropsku prestonicu kulture za 2017. godinu, a u gradu će se naredne godine otvoriti i potpuno novi laki šinski sistem koji će omogućiti turistima da se veoma jednostavno i brzo kreću po gradu koristeći javni prevoz. Ne treba propustiti ni izuzetno popularnu novu nordijsku gastronomsku scenu, kao ni muzej ARoS Aarhus Kunstmuseum, najstariji državni muzej umetnosti u Danskoj izvan Kopenhagena.

6. Finska

Legendarna finska divljina (40 nacionalnih parkova, 6 nacionalnih područja za planinarenje i pešačenje) je savršeno mesto za avanturiste i jedno od najboljih mesta ukoliko želite da vidite čuvenu Polarnu svetlost (u blizini polarnog kruga ona se može videti gotovo 200 dana godišnje). Šta više, sledeće godine se proslavlja 100-godišnjica nezavisnosti Finske, koja će se proslaviti širom zemlje kroz četiri Finska dana prirode (jedan dan po godišnjem dobu).

Nastaviće se…

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X