Gde sve mogu da završe fotografije sa letovanja?

Gde sve mogu da završe fotografije sa letovanja?

Gde sve mogu da završe fotografije sa letovanja?

Novozelandski naučnici koji ispituju fekalije morskog leoparda (leopard foka) otkrili su u jednom uzorku nešto neobično.

U zaleđenom uzorku izmeta foke sa plaže Oreti na Južnom ostrvu koji je prikupljen u novembru 2017. pronađen je potpuno očuvana i ispravna fleš memorija.

USB je bio u dobrom stanju, sa poklopcem koji je bio neoštećen. Nakon što su ga očistili ,proverili su ga i pokazalo se da je ispravan i da su podaci sačuvani na njemu i dalje dostupni.

Radi se o velikom broju fotografija sa nečijeg letovanja. U pitanju su fotografije divljine iz novozelandskog zaliva, udaljenog oko sto kilometara od mesta gde je kaka pronađena. Utvrđivanje čije su fotografije će biti malo teže pošto na njima nema nijedne osobe. Osim divljine jedino što se još može pronaći na slikama je plavi kajak. Najmanje četiri osobe su se već prijavile tvrdeći da je USB baš njihov, ali Krista Hapman, naučnica koja je bila u timu koji je otkrio fleš memoriju sumnja da je bilo ko od prijavljenih pravi vlasnik fotografija.

Sa druge strane koja je manje smešna i zabavna, ovaj događaj ukazuje na veliku opasnost koju čovek predstavlja za prirodno okruženje. Sama činjenica da je komad plastike završio unutar ovakvog jednog stvorenja je strašna, smatraju naučnici iz tima biologa koji ih proučavaju.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X