Grčka zabava

Grčka zabava

Grčka zabava

Morski nacionalni parkovi i zoološki vrtovi omogućavaju roditeljima da provedu kvalitetno vreme sa svojom decom i da letnji odmor u Grčkoj postane nezaboravan. U zoološkom parku Atike u Atini posetioci mogu da vide afričke pingvine, beloglave orlove, australijske kraljevske papagaje, prstenorepe lemure, žirafe, flamingose, kornjače, agapornise (ljubavne ptice), pume, nilske konje i delfine koji će ih povesti u obilazak pet kontinenata. Kombinujući zabavu sa edukacijom, Zoološki park Atika pruža svojim posetiocima jedinstven uvid u živote preko 2.000 životinja i 400 vrsta. U Kretakvarijumu na Kritu posetioci mogu videti oko 2.500 mediteranskih i tropskih organizama u jednom od najvećih evropskih centara za pomorsku životnu sredinu. Kretakvarijum nudi jedinstvenu priliku da se istraži veličanstveni svet Sredozemnog mora.

Mnoštvo korisnih informacija vezanih za Grčku naći ćete na zvaničnom sajtu GNTO – www.visitgreece.gr

Nacionalni morski park Alonisos je prvi od dva nacionalna morska parka u Grčkoj, jedno od najvećih zaštićenh morskih područja u Evropi, a zauzima morsku površinu od oko 2.260 kilometara kvadratnih. Pored morskog područja, park uključuje i veliku grupu ostrva: Alonisos, šest nešto manjih (Peristera, Kira Panaja, Psatura, Piperi, Skantzura, Jura) i 22 ostrvca. Mnoge pećine duž obale pružaju idealno okruženje za praćenje, život i razmnožavanje ugrožene vrste foka, sredozemne morske medvedice. Nacionalni morski park Zakintos zauzima ukupno 36 kvadratnih kilometara kopnene teritorije i još 90 kvadratnih kilometara morskog područja. Ostrvo Zakintos je, inače, jedno od najvažnijih područja na Mediteranu za morske kornjače.

Porodični odmor je uvek bolji i zabavniji uz posetu nekom vodenom parku. Grčka nudi mnoštvo ovakvih zabavnih parkova, a među najboljima su Grecoland i Lido Waterpark na ostrvu Kos, Waterpark na Rodosu, Aqualand na Krfu, Aqua Fun Water Park na Naksosu, Eleon Aqualand na Zakintosu i Waterpark na Santoriniju.

Ukoliko planirate putovanje na neko od grčkih ostrva, obratite se specijalizovanoj agenciji za grčka ostrva MEDITERANEO – www.mediteraneo.rs

 

Grčka je poznata po živopisnom načinu života. Za početak, tu su brojna pozorišta, muzički kafei, pomodne prodavnice, muzičke pozornice, bioskopi, barovi, noćni klubovi, klubovi za ples, moderni restorani, klasična sastajališta i kazina, koji se mogu naći svuda u Grčkoj, a dostupni su tokom cele godine. Svetski poznata po svom jedinstvenom i multidimenzionalnom noćnom životu, Grčka je idealna destinacija i za sve one koji žele da se zabave i uživaju, a stres i probleme da ostave iza sebe. Ukoliko uživate u intenzivnom noćnom životu, ostrva iz grupe Dodekaneza nude uzbudljive i zabavne noći. Među njima, najpoznatije ostrvo gde ćete doživeti nezaboravan noćni provod je definitivno ostrvo Rodos. U Falirakiju se nalaze klubovi koji su otvoreni do ranih jutarnjih sati, dok se barovi mogu naći u svim turističkim mestima na ostrvu. Podjednako intenzivan je i noćni život na ostrvu Kos. Grad Kos je prepun barova i klubova različitih stilova i raspoloženja. Ovo mesto je idealno za ljubitelje muzike, kao i za one koji vole alternativan provod, a tokom avgusta ovde sve vrvi od života i aktivnosti. Svetski poznata mesta za izlaske su svakako i kosmopolitski Mikonos, Ios, grčko ostrvo zabave koje privlači putnike iz celog sveta, kao i Hersonisos i Malia na Kritu, Lagana na Zakintosu i Kavos na Krfu. Poznato i kao „ostrvo vetrova“, Mikonos se smatra najpopularnijom „klabing“ destinacijom na svetskom nivou. To je razlog zašto se poznate ličnosti iz Grčke ali i širom sveta sastaju na ovom ostrvu svake godine. Luksuzne jahte i vrhunski hoteli su domaćini elite internacionalnog džet seta koji daje ostrvu jedinstven sjaj.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *