Hurgada – Sezona koja nikada ne prestaje

Hurgada – Sezona koja nikada ne prestaje

Hurgada – Sezona koja nikada ne prestaje

Tirkiznu vodu Crvenog mora, prate kilometri plaža sa modernim hotelima i vrtovima, kao i živopisni gradići, začinjeni mirisom arapske kafe i aromatičnim dimom iz šiša…

U Hurgadu na more i obilazak spomenika
Hurgada je idealno letovalište za one koji žele da se opuštaju na peščanim plažama, kao i za one koji žele da posete drevne egipatske spomenike u Luksoru i tamošnje fabrike papirusa i alabastera i spomenike u Karnaku i Gizi.

Džipovi u pustinji i ronjenje
Iz Hurgade možete krenuti na džip safari u pustinju i da osetite nalet adrenalina tokom vožnje po peščanim dinama, a da nakon toga svratite u beduinsko selo na arapski čaj, zatim na jahanje kamila, a uveče da pod sjajem zvezda uživate u roštilju uz folkolrnu muziku.
Visual-12Takođe, iz Hurgade možete posetiti i obližnja ostrva, koja su deo Giftun nacionalnog parka. I prosečan plivač može uživati u čarobnim koralnim grebenima i šarenom podvodnom svetu, kakav se samo viđa u dokumentarcima. Najmlađi mogu uživati u šou programu sa delfinima i ostalim morskim životinjama, pa čak i da plivaju sa delfinima i ponesu sa sobom sjajne fotografije ili video snimke za uspomenu. Za avanturiste, na raspolaganju je i podmornica, koja će vas spustiti na dubinu od oko 25 metara, gde ćete doživeti nezaboravne trenutke.

Hurgada i noćni život
Zabava u večernjim časovima je zagarantovana čak i najprobirljivijim posetiocima. U Hurgadi se nalazi klub „Little Buddha“, koji je deo čuvenog lanca Buddha Bar! U okviru kluba je i prvoklasni restoran, suši bar, koktel bar i naravno diskoteka u kojoj muziku puštaju poznati svetski DJ-evi. Za ljubitelje rok muzike, tu je i čuveni „Hard Rock Cafe“, a za ljubitelje ambijentalne muzike, tu je „White Beach Bar“ naravno na samoj plaži, uz poznate „beach party“-je.

Savet za suvenir
Naravno, iz Egipta ne treba da se vratite bez „šiše“ i nekoliko pakovanja duvana. Ipak, savetujemo vam da šišu i duvan obavezno upakujete u prtljag, jer u avion ne možete uneti šišu, kao ručni prtljag. Takođe, veoma lep suvenir ili poklon mogu biti i odlična lokalna vina „Obelisk“ ili „Omar Khayyam“. Tradicionalni suveniri su i papirus, kao i proizvodi od alabastera, koje svakako treba kupovati u ovlašćenim radnjama. I ne zaboravite – nalazite se u arapskoj zemlji, gde se cenkanje podrazumeva…

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X