Idete u Pariz, a ne znate francuski? Postoji rešenje…

Idete u Pariz, a ne znate francuski? Postoji rešenje…

Idete u Pariz, a ne znate francuski? Postoji rešenje…

Opravdano ili ne, Parižane bije glas da nisu preterano ljubazni prema turistima koji ne razumeju francuski. A tek ako im se obratite na engleskom… Ali vremena se menjaju i ukoliko ne govorite „jezik ljubavi“, ipak možete da se snađete u Parizu.

Trenutno postoje tri nova servisa koja strancima pomažu da probiju jezičku barijeru. Dva se mogu opisati kao neka vrsta digitalnog konsijerža, dok treći nudi prevod predstava u pariskim pozorištima.

Insidr
Insidr vam rentira 4G smart telefon (od 5 eura po danu), uz koji dobijate 24-časovnu uslugu konsijerža, neograničen broj poziva i poruka u Evropi (dok se za komunikaciju sa SAD-om i Kanadom doplaćuje). Telefon služi i kao mobilni hotspot za internet na koji možete povezati svoje ostale uređaje. Najzanimljivija je svakako usluga digitalnog konsijerža i podrške u nepredviđenim situacijama, jer tim Insidr-a na upit može da vam da savete u vezi sa najboljim atrakcijama, hotelima, restoranima, kafeima i klubovima u gradu i da vam u njima rezerviše mesto, kao i da vam, na primer, organizuje šlep-službu ukoliko vam se tokom obilaska unutrašnjosti pokvari automobil. Na telefonu je instalirana aplikacija-vodič kroz Pariz, sa brojnim opcijama za obilazak grada, kao i messanger koji korisnike povezuje sa lokalcima spremnim da odaju svoja omiljena mesta u Parizu. Putnici svoj Insidr telefon mogu da rezervišu online i da ga pokupe na aerodromima Paris Orly i Charles de Gaulle, ili naglasiti da im se pošalje bilo gde u gradu. Tim Insidr-a sa korisnicima može da komunicira na engleskom, kineskom, japanskom, ruskom, korejskom, tajlandskom, španskom i portugalskom jeziku.

City Helpline
Ova mobilna aplikacija je dostupna na Apple Store-y i Google Play-u i korisnicima putem telefonskog poziva ili live messanger-a daje pristup konsijeržu, koji odgovara na brojne zahteve i upite. Tako, na primer, može da pronađe pravi prevoz od određene tačke u gradu do Luvra, preporuči vodiča za neki alternativni obilazak grada, spoji korisnika sa bejbisiterom od poverenja ili sastavi spisak restorana koji služe bezglutenske obroke. Takođe, pomažu u nepredviđenim situacijama, kao što je iznenadna bolest, kada hitno obezbeđuju usluge doktora. Ova usluga je trenutno dostupna od 10.00h do 19.00h svakim danom osim nedeljom, a pretplata iznosi 5 eura dnevno. Konsijerži govore engleski, mandarinski, španski, portugalski i italijanski.

Theatre in Paris
Za sve ljubitelje pozorišta koji ne govore engleski, Theatre in Paris je pravi servis. Trenutno dostupan u 10 pariskih teatara, uključujući i Mogador i Theatre de Ranelagh, ovaj servis omogućuje korisnicima da prate prevod na engleski na projekcionim platnima iznad scene. Ukoliko kupite kartu preko „Theatre in Paris-a“, biće vam dodeljena optimalno pozicionirana sedišta, kako za gledanje predstave, tako i za praćenje prevoda. Cene karata kreću od 25 eura.

Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Prava stvar. Ludilo za one koji malo spavaju

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X