Informišite se o skrivenim hotelskim troškovima

Informišite se o skrivenim hotelskim troškovima

Informišite se o skrivenim hotelskim troškovima

Hoteli gostima naplaćuju razne takse i dodatne troškove, koji, kada se nakupe, mogu značajno da utiču na cenu smeštaja.

Ukupna vrednost ovih dodatnih troškova je u 2015. godini iznosila 2,47 milijardi dolara, dok je 10 godina ranije iznosila „samo“ 1,6 milijardi dolara, što ukazuje na značajan porast. Zato, ukoliko želite da smanjite svoje izdatke na putovanju, vredi da se upoznate sa načinima da izbegnete ili smanjite određene troškove u hotelu.

Tako, na primer, neki hoteli posebno naplaćuju korišćenje sefa, pa ukoliko ne planirate da ga koristite, morate to da naglasite, kako bi ga na vreme uklonili iz sobe.

Ako sa sobom vodite ljubimca, kada birate pet friendly smeštaj, prvo utvrdite da li dodatno naplaćuju smeštaj ljubimaca. Postoji više sajtova koji vam mogu pomoći, a jedan od njih je bringfido.com, koji vam lista opcije pet friendly smeštaja na destinaciji, njehove cene i informacije o dodatnim taksama.

Ako planirate da koristite hotelski shuttle od i do aerodroma, proverite da li je uključen u cenu boravka ili se naplaćuje dodatno.

Neki hoteli naplaćuju WiFi na dan, ili čak minut. Ako vam je internet prekopotreban i ne želite da se nađete u situaciji da morate da papreno platite jer šef očekuje da mu pošaljete izveštaj, raspitajte se pre bukiranja da li je WiFi besplatan.

Ako bukirate smeštaj preko rezervacionih sajtova, uporedite cene za jedan hotel na više mesta, jer neki prikazuju cene sa, a neki bez taksi. I uvek čitajte ono što piše sitnim slovima.

Takođe, hoteli često naplaćuju uslugu slanja i primanja pošte i paketa, što može varirati od veličine i broja pošiljki.

I na kraju, hoteli nisu jedini koji naplaćuju „skrivene“ troškove. I Airbnb ima praksu dodavanja troškova, kakvi su naplata usluge rezervacije i taksa za čišćenje.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Ukoliko vas sef zahteva da mu posaljete hitan izvestaj sa odmora, promenite posao.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X