Instagram Lite idealan za putovanja

Instagram Lite idealan za putovanja

Instagram Lite idealan za putovanja

Ne možete da živite bez društvenih mreža, ali na putovanju nemate redovan pristup Internetu? Nova Instagram Lite aplikacija za Android, koja je manje zahtevna od standardne verzije, mogla bi da bude pravo rešenje za ovakve probleme.

Lite verzija ima samo 573kb, što iznosi 1/55 veličine originalne Instagram aplikacije, brže se pokreće i koristi manje podataka.

Ona će od velikog značaja biti i ljudima sa starijim modelima telefona, sporijim i skupljim internetom i manjom memorijom telefona.

Razvoj Lite verzije Instagrama je logičan potez, nakon uspeha Facebook Lite-a (2015), Facebook Messenger Lite-a u aprilu i Uber Lite-a u maju tekuće godine.

Iako trenutno ne postoji opcija za deljenje videa i direktno slanje poruka prijateljima, Lite vam omogućava da obrađujete fotografije koristeći filtere i postavljate ih na svoj feed ili InstaStory – što je zapravo i najbitnije na putovanjima. Preko ove aplikacije možete pratiti i priče drugih ljudi, a poruke i postavljanje videa bi trebalo da budu omogućeni u kasnijim fazama razvoja aplikacije.

Inače, Instagram Lite je trenutno u fazi testiranja i može se preuzeti samo u Meksiku, a do kraja godine bi trebalo da bude dostupan i u drugim zemljama.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X