Ipak ništa od noćenja na Velikom kineskom zidu

Ipak ništa od noćenja na Velikom kineskom zidu

Ipak ništa od noćenja na Velikom kineskom zidu

Nakon objave koja je postala udarna vest na svim svetskim travel portalima i koja je izazvala oduševljenje ljubitelja avanture i putovanja, Airbnb je ipak odlučio da otkaže takmičenje čiji pobednici bi kao nagradu dobili noćenje na Velikom kineskom zidu.

Takmičenje je organizovano u okviru kampanje „Night At“ (Noć u), koja nudi smeštaj na jedinstvenim mestima širom sveta, kao što su LEGO kuća u Danskoj, Abbey Road Studios i Guinness Storehouse (muzej piva) u Dablinu.

Na sajtu je navedeno da će četiri pobednika takmičenja moći da provedu noć u smeštaju na Zidu i da će im biti obezbeđen specijalni vođeni obilazak sa lokalnim istoričarima. Nažalost, Airbnb je u međuvremenu obavestio javnost da je takmičenje otkazano, ali da će kompanija nastaviti da na druge načine promoviše Kinu kao destinaciju. U izjavi stoji da je Airbnb imao dogovor sa vlastima o takmičenju, međutim na Weibo-u, jednoj od najvećih kineskih društvenih mreža, Kulturna komisija Pekinga je objavila da nikakav formalni sporazum nije postignut i da ova institucija nije dobila nikakve zvanične dokumente kojima se traži dozvola.

Takođe, iako je Airbnb-ova najava takmičenja izazvala međunarodno oduševljenje, u Kini to nije bio slučaj. Na kinekim društvenim mrežama korisnici su kritikovali ovu ideju, izražavajući brigu za očuvanje Zida i pitajući se da li je akcija uopšte legalna.

I zaista, pravno gledano, putnicima spavanje na Velikom kineskom zidu nije dozvoljeno, a ilegalni kampovi na Zidu često prave velike količine đubreta, što naravno smeta lokalcima.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X