Izrael među najskupljim svetskim destinacijama

Izrael među najskupljim svetskim destinacijama

Izrael među najskupljim svetskim destinacijama

Poslednjih godina Izrael je postao jedna od najskupljih svetskih turističih destinacija. Smeštaj u hotelima internacionalnih hotelskih lanaca u ovoj zemlji vas može koštati i dva do tri puta više nego smeštaj u hotelima istog lanca u, na primer, evropskim zemljama.

Od 14. do 18. maja ove godine u Tel Avivu se održava Evrovizija, a mnogi hoteli u ovom gradu su već puni, dok ostali smeštaj nude po astronomskim cenama. Eksperti objašnjavaju da ovaj fenomen nije vezan za Evroviziju, već da prerasta u trend koji će Izrael činiti sve skupljom i ekskluzivnijom destinacijom.

Kao primer je navedena cena noćenja u standardnoj sobi u Sheraton-u u Tel Avivu, koja iznosi 302 dolara, što je veoma skupo, kada se u obzir uzme činjenica da ista soba u Sheraton-u u Cirihu staje 150 dolara, a u Barseloni 105 dolara. Slična situacija je i sa cenama smeštaja u hotelima Accor grupacije.

Visoke cene se objašnjavaju nedovoljnim brojem soba u gradu, visokim platama i jakom nacionalnom valutom. Takođe, navodi se da hotelijerma visoke cene omogućavaju da prežive, budući da svake dve do tri godine dolazi do pada broja turista, izazvanog oružanim sukobima koji povremeno izbijaju.

Takođe, oni nemaju potrebu da spuštaju cene, jer ljudi u Izrael ne dolaze samo zbog klasičnog turizma, već iz drugih, dubljih verskih razloga, pa se na hodočašća odlučuju uprkos cenama.

Inače, Izrael je u 2018. godini dočekao rekordan broj posetilaca – više od četiri miliona.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X