Polisa putnog osiguranja – važnija i od pasoša

Polisa putnog osiguranja – važnija i od pasoša

Polisa putnog osiguranja – važnija i od pasoša

Ukoliko se spremate za odlazak na godišnji odmor, a još niste uplatili putno osiguranje i razmišljate da li i koliko vam je zaista neophodno, savetujemo da bez odlaganja to uradite.

Postoji mnogo razloga zbog kojih bez ove polise ne bi trebalo ni da razmišljate o prelasku granice, a mi vam prenosimo najvažnije.

Papreni troškovi lečenja u inostranstvu – Pregled u Grčkoj u proseku staje 250, a u obližnjoj Turskoj 600 evra. U slučaju boravka u bolnici, taj iznos može da dođe i do 400 u Grčkoj, odnosno vrtoglavih 2.000 evra dnevno u Turskoj! Međutim, ukoliko uz sebe imate polisu putnog osiguranja ne samo da će troškove lečenja snositi vaša osiguravajuća kuća, već ćete biti oslobođeni direktnog plaćanja bolnici.

Pristupačne cene putnog osiguranja – Naspram troškova lečenja, putno osiguranje čini se kao zanemarljiva investicija, za koju je u proseku po danu boravka u inostranstvu potrebno izdvojiti svega jedan evro. Za standardni paket putnog osiguranja, za 10 dana boravka u Evropi, potrebno je izdvojiti nešto manje od 1.300 dinara. U slučaju bolesti ili nezgode ovim paketom je pokriven trošak do 30.000 evra. Neke osiguravajuće kuće imaju posebne pogodnosti za porodice – putno osiguranje za dvoje odraslih i dvoje dece staje oko 3.500 dinara za 10 dana boravka u Evropi, a pokriće za svakog člana je 30.000 evra.

Sa putnim osiguranjem pokriveni ste 24/7 – U slučaju bolesti ili nezgode, Centar za pomoć na raspolaganju vam je 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Operateri, koji će vas usmeriti u najbližu zdravstvenu ustanovu, sve razgovore obavljaju na srpskom jeziku, tako da ne morate da brinete o jezičkoj barijeri.

Garantovano najbolja medicinska usluga – Osiguravajuće kuće sarađujuju sa velikim brojem zdravstvenih ustanova i lekara širom Evrope, koji ispunjavaju stroge zahteve kvaliteta i stručnosti. Bilo da su vam neophodni lekarski pregled, tretman, lekovi, rendgen i ultrazvuk, medicinski prevoz ili hospitalizacija… osiguravajuća kuća će vas iz svog Centra za pomoć uputiti u ustanovu u kojoj ćete zasigurno dobiti najbolju moguću uslugu.

Bez troškova telefoniranja – UNIQA je jedino osiguranje u Srbiji koje je ove sezone aktiviralo poseban Viber broj, putem kojeg, uz pomoć WiFi konekcije, možete da pozovete Centar za pomoć i prijavite iznenadnu bolest ili nezgodu. S obzirom na to da cene poziva iz inostranstva, posebno dalekih destinacija, mogu da dostignu i po nekoliko hiljada dinara, ova opcija korisnicima putnog osiguranja donosi brojne uštede.

Podsetimo, pored poslovnica osiguravajućih kuća, banaka i turističkih agencija, neke kompanije su klijentima omogućile da putno osiguranje kupe online, preko veb šopova.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X