KLM ohrabruje svoje putnike da ne lete avionom

KLM ohrabruje svoje putnike da ne lete avionom

Dok većina aviokompanija pokreće marketinške kampanje sa ciljem da pridobiju što više putnika, KLM Royal Dutch Airlines je osmislio kampanju koja stimuliše putnike da razmisle o tome da li zaista moraju da lete.

Ova aviokompanija je pokrenula video kampanju i sajt “Fly Responsibly,” koji poziva putnike i avio industriju da se pridruže njenim naporima da podigne svest o našoj zajedničkoj odgovornosti i obavezi da smanjimo negativni uticaj avio industrije na životnu sredinu. Video, koji nas podseća da je naša dužnost da svojoj deci u nasleđe ostavimo netaknutu prirodu, gledaocima postavlja tri pitanja: „Da li uvek morate da se lično sretnete?“, „Da li umesto avionom možete da putujete vozom?“ i „Da li možete dati doprinos kompenzovanjem svojih emisija ugljen-dioksida ili nošenjem manje prtljaga na put?“

Avio industrija je odgovorna za manje od 3% ukupnih emisija štetnih gasova, a širom sveta brojne vladine i nevladine organizacije i grupe građana of aviokompanija zahtevaju da posluju odgovornije i ekološki prihvatljivije. O tome kako avio industrija reaguje na ove pritiske pročitajte više u novom broju Travel Magazine-a.

KLM navodi da želi da ubrza proces prelaska na održivo poslovanje, ali da bi preživeo i ulagao u održiva rešenja i dalje mora da pravi profit. Kompanija će u budućnosti nastaviti da obnavlja flotu, koristi ekološki prihvatljivije gorivo, a otvoriće i fabriku za pravljenje održivog biogoriva u Holandiji. Takođe, ketering na letu će se praviti još ekološki odgovornije uz poštovanje zacrtanih ciljeva za smanjenje otpada do 2030. godine. Za više informacija na ovu temu, posetite sajt KLM-a flyresponsibly.klm.com.

O tome koliko je KLM ozbiljan u svojim naporima da posluje održivo govori i vest da radi na potpuno novom dizajnu letelice koja za cilj ima smanjenje emisija štetnih gasova. U isto vreme, Holandija je pokrenula inicijativu za uvođenje ekološke takse u avio saobraćaju, a pročitajte koliko bi to sve moglo da košta putnike.

Foto: KLM Royal Dutch Airlines

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X