Kada će WiFi u avionu biti zadovoljavajućeg kvaliteta?

Kada će WiFi u avionu biti zadovoljavajućeg kvaliteta?

Kada će WiFi u avionu biti zadovoljavajućeg kvaliteta?

Putnici koji se ukrcavaju u avion nekada dobijaju besplatan WiFi, ali često moraju da plate, nekada i papreno, pristup bežičnom internetu.

Oni, posebno kada im posao zavisi od toga, očekuju odličnu konekciju u kabini, ali ona gotovo nikada nije dovoljno dobra, ili se bar ne može meriti sa kvalitetom WiFi-ja na zemlji. Zašto je to tako, može li se situacija popraviti, i zašto aviokompanije uprkos svemu, WiFi na svojim letovima uvek reklamiraju kao odličnog kvaliteta i brzine?

Aviokompanije su te koje reklamiraju i prodaju WiFi kao svoj proizvod, i kada dobro radi, naravno da preuzimaju zasluge. Ali kada postoje problemi sa brzinom i pouzdanošću, odmah se distanciraju i krivicu svaljuju na operatere. Istina je da prevoznici zaista zavise od usluga eksternih kompanija, a one nekada obezbeđuju bolje, a nekada gore usluge, odnosno internet, ali nikada onako dobar kakav korisnici imaju na zemlji, ma koliko da košta.

Opremanje aviona WiFi internetom je još uvek veliki izazov, a kako stvar stoje, moguće je i da će tako ostati još dugo. Aviokompanije to prećutkuju, jer moraju da se takmiče sa konkurentima, koji takođe previše ambiciozno reklamiraju svoj WiFi.

Nije logično da putnici očekuju isti kvalitet WiFi konekcije na zemlji i na 10.000 metara nadmorske visine kada avion leti brzinom od više stotina kilometara na sat, dok uređaj u njemu uspostavlja vezu sa satelitom koji kruži oko Zemlje. Određeni problemi se za sada teško prevazilaze, ali ono što bi bilo poštenije je da aviokompanije iskreno putnicima predoče situaciju, a ne da im svesno lažno podižu očekivanja od WiFi Interneta u avionskoj kabini.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X