Pravi trenutak za prvo romantično putovanje

Pravi trenutak za prvo romantično putovanje

Pravi trenutak za prvo romantično putovanje

Postoji verovanje da ukoliko želite da stvarno nekoga upoznate, treba da odete na zajedničko putovanje.

U skladu sa tim, može se postaviti pitanje da li je bolje da mladi parovi odmah odu na zajedničko putovanje ili da to ostave za neku kasniju fazu veze, kada ona bude čvršća. Zamislite da na putovanju, dvoje koji su se tek upoznali, shvate da nisu jedno za drugo i da veza pukne pre nego što je i počela.

Rani odlazak na zajednički odmor može da bude veoma korisna alatka za određivanje budućnosti veze. Dve su opcije – da shvatite da ste pogrešili ili da se još više zaljubite jedno u drugo.

Naučnici su se pozabavili ovom temom i došli su do rešenja koje otkriva kada je najbolje za mladi par da ode na prvi zajednički odmor. Oni kažu da nakon deset meseci zajedničko putovanje daje najbolje rezultate za vezu. Istaživanja su pokazala da je na svom prvom putovanju 37 posto parova zaista otkrilo ljubav, a da je 23 posto parova završilo raskidom nakon putovanja.

Istraživanje koje je spoveo američki OnePoll, na zahtev turističke organizacije u Anahejmu (Kalifornija), obuhvatilo je 2.000 parova iz SAD-a, a rezultati su na kraju ipak ohrabrujući. Prvo putovanje sa novim partnerom/partnerkom je u 88 posto slučajeva ocenjeno kao pozitivno iskustvo, a čak 52 posto parova se kasnije tokom veze sa radošću vraća na prvu destinaciju na kojoj su proveli romantičan odmor.

Najviše njih smatra da je za uspešan prvi odmor veoma važno da se izabere odgovarajuća destinacija (69 posto), da se usaglasi budžet koji je prihvatljiv oboma (61 posto) i da se celo putovanje dobro isplanira (60 posto). Polovina smatra i da je saznanje da je partner zainteresovan za ozbiljnu vezu i da je spreman na kompromise takođe veoma važno za uspeh putovanja.

Zajedničko istraživanje novih mesta stvara pozitivan efekat na razvoj veze, a stvaranje zajedničkih iskustava podstiče romantične aspekte.

Prema istraživanju, veza najčešće može da pođe po zlu kada dođe do neslaganja oko izbora destinacije za odmor, izbora hotela i odluke u vezi sa tim kakav bi odmor trebalo da bude.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X