Koje Kanarsko ostrvo je dobar izbor za porodicu?, I deo

Koje Kanarsko ostrvo je dobar izbor za porodicu?, I deo

Koje Kanarsko ostrvo je dobar izbor za porodicu?, I deo

Španija je jedna od najpopularnijih destinacija za turiste širom sveta, što znači da će dosta njih u potrazi za sunčanim danima i peskom razmatrati posetu Kanarskim ostrvima u nekom trenutku. Gran Kanarija, Tenerife, Lansarote, Fuerteventura i La Palma su najpopularnija ostrva za porodice, a u nastavku vam dajemo kratak pregled svakog ostrva što će vam pomoći da se odlučite koja je prava destinacija za vaš sledeći porodični odmor…

Tenerifi

Tenerifi su najveće ostrvo od svih, tako da ovde ima mnogo dešavanja koja će zabaviti vas i vašu decu. Gornja polovina ostrva je odlična za planinarenje, ako želite da pokažete deci predivne pejzaže, dok jug ima sve pogodnosti koje su jednoj porodici potrebne za odmor, poput prodavnica, restorana i barova. I upravo zbog toga što je najveće ostrvo, ovde postoji i najveći broj plaža za izbor. Odlučite se za odmor na Tenerifima i možete se izležavati na zlatnom pesku dopremljenom iz Sahare na plaži Plaja de las Amerikas, ili iskusiti crni pesak u Puerto de la Crus. Možete decu odvesti i u Siam Park za zabavu na vodenim atrakcijama ako sanjarite da se malo udaljite od plaže.

Gran Kanarija

Gran Kanarija podseća na Tenerife, ali je mnogo manje ostrvo. Međutim, po nekima plaže su ovde mnogo bolje, a tu su i sjajni pejzaži ukoliko sanjarite da se provozate malo kroz prirodu. Playas de Ingles je savršena za porodice koje žele puno prodavnica, barova i restorana, dok je Maspalomas (u neposrednoj blizini) mnogo tiša i ima niz peščanih dina. Idealno mesto za porodičnu šetnju kao i za uživanje u zalasku sunca nakon večere. Odvedite decu u Palmitos Park ako želite da im pružite priliku da vide egzotične ptice, majmune, ribe, pa čak i delfine.

Lanzarote

Na ostrvu Lanzarote nema puno visokih građevina, tako da je ovo fantastično mesto za uživanje u prirodi. U stvari, Lanzarote je popularan izbor za porodice koje žele da uživaju na otvorenom, u prirodi i sportskim aktivnostima. Ostrvo privlači bicikliste i trkače svojim liticama i vulkanskim vrhovima, a postoji i mnogo zlatnih plaža koje se protežu ostrvom idealne za odmor i opuštanje. I ovde postoji Aquapark ako vam se dopadaju vodene atrakcije i vožnje.

Nastaviće se…

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X