Lažne atrakcije i destinacije – budućnost putovanja?

Lažne atrakcije i destinacije – budućnost putovanja?

Lažne atrakcije i destinacije – budućnost putovanja?

Snežno beli pesak, palme, kristalno čista voda i egzotični koktel – ovo je idealna slika tropskog odmora. Zamislite da za ovo iskustvo ne morate da izdvojite hiljade evra, dve nedelje odmora i da putujete preko pola sveta, već se ono nalazi odmah iza ugla, u vašem komšiluku…

Tropical Island u Berlinu je vodeni park koji posetiocima pruža sve ove čari po ceni već od 30 evra za regularnu ulaznicu, ili 14,5 evra za večernju ulaznicu.

Ovakvih „lažnih destinacija i atrakcija“, koje ljudima pružaju zamenu za originalno iskustvo ima sve više u svetu, i po temama i sadržajima se veoma razlikuju. Indoor ski-staza u Dubaiju, replike egipatske Sfinge iz Gize i čitavog austrijskog gradića Halštata u Kini, samo su neke od njih. Lažne destinacije su popularne zbog toga što su dostupne ljudima koji nemaju dovoljno novca ili vremena da posećuju originale, ili se ne osećaju dovoljno bezbedno na originalnoj destinaciji. Oni koji imaju strah od pravih iskustava, imaju još jednu opciju, koja posledjih godina takođe postaje sve zastupljenija – virtuelnu realnost. Možete otići bilo gde i iskusiti bilo šta – sve dok imate posebnu opremu za VR.

Da li su lažne destinacije budućnost putovanja ili se pravo iskustvo ipak ne može zameniti i nadomestiti, vreme će pokazati, ali svakako predstavljaju zanimljivu dopunu originalnim sadržajima i nesumnjivo, imaju nekih prednosti.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X