Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (engl. International Student Week in Belgrade – ISWiB) je studentski festival kulturno-edukativnog karaktera, koji se tradicionalno, od 2006. godine, održava u glavnom gradu Srbije.

Festival je otvoren za studente iz celog sveta, a ove godine se održava od 15. do 23. jula. Svake godine ISWiB okupi preko 300 mladih ljudi, iz više od 50 zemalja, uključujući učesnike, moderatore, volontere i članove organizacionog tima. Festival se tradicionalno organizuje od strane organizacije Svetski omladinski talas, koja je do sada uspešno organizovala 11 ISWiB-a. Ovogodišnja tema festivala je „Preuzmi inicijativu“ sa akcentom na preduzetništvu, a posebno socijalnom preduzetništvu.

Ideja festivala je da približi mlade iz različitih sredina kroz 10 radionica organizovanih tako da svaka pokriva značajno društveno polje u kome živimo. Ovogodišnje radionice su: Break the Silence (mjuzikl-vršnjčko nasilje), Step Up the World (ples-multikulturalni performans), Work Evolution (fotografija), Look inside (joga), Smart Nature (Biotehna, zaštita životne sredine), It’s Our Business (socijalno preduzetništvo), Solve the Case (javni govor, studija slučaja), Ready,set-work (liderstvo, pisanje projekata), Up the Reach (digitalni marketing), Virtual Creation (programiranje, razvoj softvera). Kroz radionice, blisku kominukaciju i saradnju, interaktivna predavanja i razne otvorene aktivnosti, studenti će biti u mogućnosti da steknu nova praktična saznanja. Pored radionica, studenti učestvuju u najvećim događajima fesitvala kao što su Sajam država i Parada zastava. Na Sajmu država učesnici predstavljaju svoju kulturu kroz tradicionalnu hranu, piće ili nošnju. Parada zastava odigrava se u centru Beograda, kada se učesnici šetaju sa zastavama svojih država.

ISWiB je platforma za upoznavanje mladih ljudi iz različitih kulturnih sredina. To je mesto gde mladi upoznaju jedni druge, uspostavljaju nova prijateljstva i raspravljaju o gorućim svetskim temama sa različitih tački gledišta.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala: www.iswib.org, kao i na društvenim mrežama: Facebook: https://www.facebook.com/iswib/, Instagram: @iswib_, Twitter: @iswib, kao i na mreži VK.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X