Najbolja vina se piju na Air France-ovim letovima

Najbolja vina se piju na Air France-ovim letovima

Najbolja vina se piju na Air France-ovim letovima

Već poznata po tome što angažuje kuvare sa mišelinovim zvezdicama da za putnike kreiraju vrhunska jela i najboljeg somelijera na svetu za izbor vina i šampanjaca, aviokompanija Air France je gastronomiju u avionima podigla na još najviši nivo.

U Londonu je 19. frebruara održana prestižna ceremonija dodele nagrada za najbolja vina na letovima, Business Traveller Cellars in the Sky Awards 2017. Ovom prilikom Air France je osvojio sedam nagrada, za izuzetan kvalitet vina i šampanjaca koji se serviraju tokom letova u La Première and Business klasi: dve zlatne medalje u kategoriji za najbolji šampanjac prve klase i u kategoriji za najbolje desertno belo vinо prve klase, četiri srebrne medalje u kategorijama za najbolji izbor vina u prvoj i biznis klasi, najbolje belo vino u biznis klasi, najbolji izbor vina u prvoj klasi i najbolji šampanjac u biznis klasi i jedna bronzana medalja u kategoriji za najbolje crveno vino u prvoj klasi.

Nagrada Business Traveller Cellars in the Sky Awards preko 30 godina nagrađuje aviokompanije koje služe najbolja vina u biznis i prvoj klasi. Veliki broj nagrada koje je Air France pobrao (konkurenciju je činila 31 aviokompanija), najbolje je priznanje za visok nivo brige i truda koje kompanija ulaže u svoju ponudu vina i žestokih pića tokom letova.

Ove nagrade su rezultat uspešne saradnje Air France-a sa Paolom Basom, najboljim somelijerom na svetu za 2013. godinu, koji od 2014. godine bira vina i šampanjce za kompaniju, zajedno sa Tijerijem Desovom i Mišelom Betanom, autorima francuskog vinskog vodiča.

Izuzetno ukusno iskustvo na nebu
Air France redovno obnavlja svoju ponudu vina i alkoholnih pića kako bi putnicima omogućio da otkriju bogatstvo francuskih vinskih sorti prilagođenih gurmanskim kreacijama koje su dizajnirali najprestižniji kuvari. Svake godine Air France posluži 800.000 boca vina u La Première and Business klasi i 750.000 boca šampanjca, u dve navedene i ekonomskoj klasi. Sva vina i žestoka pića su pažljivo birana, pri čemu se vodilo računa da se mogu prilagoditi ograničenjima koja u avionima menjaju naša čula ukusa: posebno suvom vazduhu i pritisku u kabini.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X