Najbolji svetski eko-hoteli

Najbolji svetski eko-hoteli

Najbolji svetski eko-hoteli

Možda ne u našoj zemlji, ali putnici širom sveta sve više prepoznaju važnost očuvanja životne sredine i sve češće traže smeštaj koji podržava ekološki održiv turizam. Svesni ovog trenda, hoteli širom sveta kreiraju programe koji podržavaju lokalne ekonomije, kulturu i očuvanje prirodne sredine. Među 800.000 ekoloških smeštaja širom sveta, sajt HotelsCombined je napravio listu najboljih.

1. Six Senses Con Dao, Con Dao, Vijetnam
Rizort sa pet zvezdica izgrađen je od ekoloških materijala i na način da minimaizuje korišćenje klima.uređaja. Okružen je džunglom i pruža osećaj privatnosti uz već zagarantovan luksuz.
2. Alila Villas Soori, Bali, Indonezija
Na jugozapadnoj obali Balija, rizort se nalazi između pirinčanih polja i plaže. Za potrebe hotela koristi se prikupljena kišnica, većina hrane, potrepština i usluga je iz domaćih resursa, ali vam tokom smeštaja ništa neće nedostajati.
3. Spice Island Beach Resort, St. George’s, Grenada
Luksuzna destinacija na „Ostrvu začina“ čiji je cilj da se u potpunosti uklopi u ostrvski pejzaž. Koristi solarnu energiju, pogone za desalinizaciju vode i sve vrste očuvanja energije. Pušenje (čak i e-cigareta!!!) je zabranjeno na celoj površini rizorta.
4. The Park Hyderabad, Hyderabad, Indija
Ovaj hotel odlikuje dizajnersko rešenje koje optimizira korišćenje dnevne svetlosti, kako bi se električno osvetljenje što manje koristilo. Koriste se isključivo „zelena“ transportna sredstva: električni automobili bicikli.
5. Park Hyatt Maldives Hadahaa, Maldivi
The Park Hyatt Maldives Hadahaa odlikuje zanimljiv moderni dizajn inspirisan prirodom koji gosstima nudi vrhunsko iskustvo. Delovi hotela izgrađeni su iznad površine Indijskog okeana. Ovo je jedini hotel na Maldivima koji je prestižnu nagradu EarthCheck dobio i za izgradnju i za dizajn.

Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. U Sokobanji kao prvoj ekološkoj opštini u Srbiji izgradnja jednog mini eko hotela bi bila vrlo značajna.Imamo takvu ideju.Potrebna su nam dodatna saznanja i informacije o eventualnim medjunarodnim fondovima koji bi bili i mogućnosti da obezbede određena sredstva ili potencijalnim partnerima koji bi investirali u takav projekat. Sokoturs— SB. Zoran Dimitrijević.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X