Najjeftinija mesta za putovanja po mesecima, II deo

Najjeftinija mesta za putovanja po mesecima, II deo

Najjeftinija mesta za putovanja po mesecima, II deo

Verovatno ste nekada čuli mitove da je utorak najbolji dan da rezervišete avio karte, a sreda najbolji dan da letite avionom. Januar je najjeftiniji mesec za putovanja. Međutim, prema novim podacima iz Booking.com-a, stvarno možete računati da dobijete dobar hotel za malo novca birajući pravu destinaciju u pravo doba godine. Ukoliko želite da uštedite, planirajte putovanja na osnovu toga kada su hotelske cene dokazano niže. Pitanje je šta dovodi do toga da su cene znatno niže u pojedinim mesecima? Razlozi variraju i zavise od destinacije. U nekim mestima, hotelska ponuda je odlična nakon što prođe neki veliki nacionalni praznik. Takođe, cene su niže i kada je vreme na nekoj destinaciji i dalje dobro, ali ima manje gostiju. U nastavku vam dajemo predloge kada je najpovoljnije posetite određene destinacije…

Maj

Fort Loderdejl, Florida

Ukoliko plnairate putovanje na jug Floride u maju, izbeći ćete gužve kao i sto postotnu vlažnost. Osim toga, Fort Loderdejl nudi mirniji odmor i bolje cene (u proseku 162 dolara po noćenju) u odnosu na Majami.

London

Naravno, u pitanju je jedan od najposećenijih i najpoznatijih gradova na svetu koji nikada nije baš jeftin ali London nudi zaista iznenađujuće cene posle Prvog maja. Prosečna cena noćenja u nedelji nakon praznika je 216 dolara.

Jun

San Antonio, Teksas

Ovo je grad koji krade svu pažnju svog severnog suseda, Ostina, i to čini sa dobrim razlogom: San Antonio je sada dom sjajnih restorana, a tu je nov, prelepi hotel Emma, dizajniran od strane kompanije „Roman & Villiams“ smešten u nekadašnjoj pivari (Pearl Brewery). Takođe, ovde je 49 % jeftinije da odsednete nego u Ostinu (prosečne cene u ovo doba godine u hotelima sa četiri zvezdice se kreću oko 164 dolara), od koga ste udaljeni samo sat vremena vožnje kolima.

Peking

Jun je u Pekingu među sezona; vreme je prijatno, a u to doba nema domaćih praznika, što znači pad u broju lokalnih posetilaca. Ukoliko odete u ovom periodu pčekujte da platite manje od 80 dolara za noćenje u hotelu sa četiri zvezdice.

Jul

Boston

Možete sačuvati oko 120 dolara po noćenju za hotel u Bostonu ako posetite ovaj prelepi američki grad u periodu oko Dana nezavisnosti SAD (4. jul) umesto na jesen, a i vreme će biti daleko bolje. Grad je u sred ogromnog kulinarskog buđenja, tako da budite spremni da rezervišete unapred.

Sidnej

Ako odete do Sidneja u sred našeg leta, to znači beg od ultra toplih dana ali i uštede od 44 % u odnosu na cene hotela u visokoj sezoni. Ne dozvolite da vas ideja zime u julu uplaši jer se i tada temperature ovde kreću oko prijatnih 16 stepeni.

Avgust

Njujork

Dobro proverite da li vaš hotel ima klimu jer leta u Njuorku mogu biti jako sparna. Ali, to je i sjajan izgovor da posećujete popularne Juice barove i iskoristite mnoštvo letnjih dešavanja, kao što su koncerti na otvorenom Njujorške filharmonije i čuveni Šekspir u parku, koji su potpuno besplatni. Posetite „Veliku jabuku“ u poslednjoj nedelji meseca i ostvarićete najveće popuste na cene smeštaja.

Berlin

Jedna od najživopisnija prestonica Evrope nudi dobre cene hotela tokom cele godine (dobar izbor je Hotel Zoo, dizajn hotel sa prostranim i pristupačnim apartmana odmah pored zoološkog vrta). Međutim, u avgustu ćete najviše uštedeti na hotelu, sa cenama koje se kreću oko 100 dolara za hotel sa četiri zvezdice.

Nastaviće se…

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X